Tko je Azucena Uresti, novinarka kojoj najmoćniji kartel u Meksiku prijeti ubojstvom?

Foto: Instagram

GRUPA muškaraca koji tvrde da govore u ime najmoćnijeg kartela u Meksiku objavila je video u kojem prijeti ubojstvom televizijske voditeljice Azucene Uresti zbog, kako kažu, nepravednog izvještavanja.

Azucena Uresti smatra se jednom od najvažnijih žena na meksičkoj televiziji, a posebnu pozornost je privukla 2018. godine kada je postavljala škakljiva pitanja tijekom predsjedničke debate.

Podrijetlom je iz Monterreyja, a diplomirala je s pohvalom na Fakultetu komunikacijskih znanosti, smjer novinarstvo, na Autonomnom sveučilištu Nuevo León.

Svoje iskustvo u svijetu medija započela je kao spisateljica i kasnije producentica vijesti u Terra Networks México, gdje je imala priliku obaviti prvi digitalni intervju s predsjednikom, koji je u to vrijeme bio Vicente Fox.

Godine 2005. stigla je na Multimedios Radio gdje je bila voditeljica.

Karijeru na televiziji započela je 2006. godine, gdje je, pod vodstvom Héctora Benavidesa, vodila emisije Newsly Weekend Newscast, Express Newscast, Last Hour Newscast te je gotovo sedam godina vodila i Institutional Newscast.

Njezino iskustvo u digitalnim medijima dovelo ju je do toga da bude jedna od osnivačica Milenio Televisióna, koji je s emitiranjem započeo u listopadu 2008., a od 2014. voditeljica je informativne emisije Grupo Milenio.

Trenutno je i vlasnica Telediaria u Mexico Cityju te vodi vlastiti radijski program na Grupo Fórmuli.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.