Tihana Lazović: Moj čovjek i ja se puno volimo. Ali mnoge Nizame nisu imale tu sreću

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

TIHANA LAZOVIĆ TRIFUNOVIĆ i njen suprug Branislav obilježit će prvu godišnjicu braka na prosvjedu protiv obiteljskog nasilja organiziranog u sklopu akcije Stop femicidu.

"Mom čovjeku i meni danas je prva godišnjica braka. Moj čovjek i ja se puno volimo, masu smijemo, plačemo zajedno kad plačemo, tu smo si, ja njemu, on meni, igramo na karte, kauč meni njemu fotelja pa gledamo filmove, čitamo pa se mijenjamo za knjige, zajebava on mene da sam ovakva, ja njega da je onakav, kuha on jer lipo kuha, ja nešto drugo radim šta mi bolje ide, grlimo se svaki dan al baš svaki", napisala je zadarska glumica na Instagramu.

"Danas ćemo za godišnjicu u 16 h otići na Narodni trg u Zadru, za sve Nizame, Ane, Sofije, Jadranke, Sanje, Snežane, Gordane koje nisu imale sreće kao ja, koje su umjesto ljubavi, smijeha, slobode i poštovanja živjele strah, jezu, udarce, sram i poniženje. Femicid se mogao spriječiti. Da su samo institucije radile svoj posao. Nama ne trebaju muškarci koji po trgovima mole za našu čistoću i poslušnost, nama treba država koja će nas zaštititi od nasilnika", poručila je.

"Draga regijo, vidimo se u 16h", dodala je.

Pridružit će joj se i ekipa filma Samo kad se smijem

Inače, uz Tihanu i Branislava, na zadarskom prosvjedu u sklopu akcije Sigurnost žena, sigurnost države pojavit će se i Slavko Sobin s kojim Tihana glumi u filmu o obiteljskom nasilju pod naslovom Samo kad se smijem.

Redateljica filma Vanja Juranić sudjelovala je na zagrebačkom prosvjedu, koji se održao u 11 sati ispred Ministarstva pravosuđa i uprave (Ulica grada Vukovara 49).

Ekipa filma Samo kad se smijem, emotivne drame o obiteljskom nasilju, time želi izraziti solidarnost sa svim ženama koje su bile žrtve nasilja, ali i upozoriti da je krajnje vrijeme da država preuzme odgovornost i poduzme konkretne korake za zaštitu žena od nasilja.

Drama Samo kad se smijem prati život 28-godišnje Tine (Tihana Lazović), koja u jednom dalmatinskom gradu naizgled vodi idilični život. Dok njezin suprug Frane (Slavko Sobin) zarađuje, ona kao kućanica brine za šestogodišnju kćer. No, njihov odnos počinje se mijenjati kada Tina izrazi želju da završi fakultet koji je napustila zbog trudnoće.

Unatoč prvotnom pristanku i podršci, Frane počinje pokazivati negodovanje koje se na početku svodi na sitne sabotaže. S vremenom, sukobi postaju sve češći, a svađe sve nasilnije. Film je premijerno prikazan na ovogodišnjem 70. Pulskom filmskom festivalu, gdje je Tihana Lazović nagrađena Zlatnom arenom za najbolju žensku ulogu.

Regionalnu premijeru filma, održanu na 29. Sarajevo Film Festivalu, ekipa filma posvetila je žrtvi femicida Nizami Hećimović. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.