Tea (8) je ošišala 80 cm kose i donirala je za djecu oboljelu od malignih bolesti

Foto: Privatna arhiva, Facebook

DJEVOJČICA Tea Saulan (8) iz Molunta u Konavlima ošišala je 80 centimetara svoje duge kose koja joj je dosezala koljena i donirala ju za izradu vlasulja za djecu oboljelu od malignih bolesti. Kako se Tea odlučila na ovaj korak ispričala je njezina majka Gabrijela. 

"Obitelj je htjela da se Tea ošiša, ali ona prvo nije dala. Zatim smo pričali s njom i objasnili joj da može donirati svoju kosu za bolesnu djecu, može im pomoći. Pristala je na to. Bilo joj je teško s tom dugom kosom. Kosa joj se znala zapetljati od soli, od mora. Zato smo htjeli da se šiša, da se ne muči bezveze", rekla je.

Ošišala je 80 centimetara kose

"Ošišala je 80 centimetara, imala je kosu do ispod koljena. Šišanje smo obavili krajem lipnja kada smo se čuli s frizerskim salonom koji jedini u našem kraju skuplja kosu koju kasnije donira i na kraju je sve super ispalo", kazala je i dodala da Tea u salonu nije bila sama. Podrška su joj bili mama, tata i stariji brat. Tea je oduševljena svojom novom frizurom. 

"Sviđa joj se nova kosa, sada sama sebi radi frizure. Svaki dan kad dođem s posla ju nađem u drugom izdanju. Njezini prijatelji su oduševljeni promjenom, zanimljiva im je. Prije su je zvali Zlatokosa i Pepeljuga", kaže Gabrijela i dodaje da je Tea vesela djevojčica koja svoju ljubav i empatiju iskazuje prema ljudima i životinjama.

"Ona djeluje odraslije. Nema s njom problema. Ne zanimaju je igračke, više ozbiljniji poslovi. Rekla je da želi biti kuharica jednog dana. Tea je neobična djevojčica. Neće se ići igrati, nego će izaći vani posaditi nešto, pomoći oko životinja. Zna što hoće", zaključuje Gabrijela. 

"Uljepšala nam je dan"

Tea je kosu ošišala u dubrovačkom frizerskom salonu Organic Look, koji je na društvenim mrežama podijelio ovu priču. "Ova predivna djevojčica, Tea Saulan, iz Molunta, ne samo da nam je uljepšala dan, ne samo da je spremno donirala svoju predivnu dugu kosu za izradu perika za djecu oboljele od malignih bolesti, nego nas je i osvojila svojim stavom i velikodušnosti. Priča ide ovako", stoji u objavi.

Ova predivna djevojčica, Tea Saulan, iz Molunta,ne samo da nam je uljepšala dan , ne samo da je spremno donirala svoju...

Objavljuje Frizerski Studio Look-Organic LookSrijeda, 26. lipnja 2024.

"Prije nekoliko dana mama traži termin za šišanje i donaciju. Iako smo doniranja odradili već prošlog mjeseca, dam joj termin i kažem sama sebi poslat ćemo naknadno. Djevojčica skromna, odgojena, prekrasna... Sjeda na stolicu i strpljivo podnosi uvezivanje kose za predradnju. Dok sam je šišala, komuniciram s njom... Sama se odlučila na donaciju, a svoju kosu njeguje isključivo sama."

Kosa je donirana udruzi Krijesnica

"Ni mama, ni tata, ni đed, ni baba.... Sama! Pitam hoće li past neka nagrada za ovaj čin? Tata kaže: 'Dakako... Nema, kćeri su tatine i Bog'. Kroz priču, kaže da ima svoju kasicu i da skuplja novac za 'nešto'. Pogađamo svi redom, mušterija kaže mobitel, ja kažem pas, ali Tea kaže: 'Skupljam novce za kravu. Ona je naša budućnost, naše svjetlo, a njeni roditelji primjer kako se odgajaju djeca. Tea, u moje ime i u ime Udruga Krijesnica, hvala što postojiš!" zaključili su. 

"Tea je jedna jako otvorena djevojčica. Pitala sam je hoće li je mama i tata nagraditi za to što je donirala kosu i onda mi je njezina mama rekla da Tea skuplja novce za ono što joj je važno. Ona nije htjela recimo mobitel, nego kravu", rekla je Katja Guljelmović, vlasnica salona. Kosa je donirana udruzi Krijesnica iz Zagreba, koja godinama pruža pomoć djeci i obiteljima suočenima s malignim bolestima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.