Švedska tvrtka preuzela prava na katalog pjesama grupe Kiss

Foto: EPA

Pophouse Entertainment, švedska tvrtka specijalizirana za robne marke i zabavu u četvrtak je objavila da je preuzela prava na katalog pjesama legendarne američke heavy metal grupe Kiss. 

Tvrtka, čiji je suosnivač nekadašnji član Abbe, Bjorn Ulvaeus, u posjedu će odsad imati "glazbeni katalog, brend i imidž grupe, uključujući i prepoznatljiv dizajn šminke na licima članova kultne američke rock grupe, kao i njihove zaštitne znakove", stoji u priopćenju za javnost. Iznos transakcije nije objavljen.

"Kiss je jedna od najpriznatijih i najpoznatijih grupa u povijesti glazbe", rekao je Johan Lagerlof, voditelj ulaganja u Pophouseu. U pripremi je filmski projekt o povijesti grupe i emisija s digitalnim avatarima glazbenika, dodao je.

Grupa je prodala više od 100 milijuna ploča tijekom karijere

Posebno poznata po megahitu I was made for lovin' you, pirotehničkim efektima i stiliziranoj šminki, njujorška grupa prodala je više od 100 milijuna ploča diljem svijeta u svojoj 50-godišnjoj karijeri.

Pophouse je već u prosincu najavio izradu digitalnih avatara za scenske nastupe grupe Kiss, čime je, prema švedskoj tvrtki, označen "kraj njezina fizičkog postojanja". 

Švedska je tvrtka ranije pomogla u osmišljavanju nastupa ABBA Voyage u Londonu, u kojemu su digitalni avatari ili ABBAtars izvodili hitove kultne švedske pop grupe. U veljači je Pophouse objavio da je preuzeo prava na katalog pjesama američke pjevačice Cyndi Lauper.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.