Sve što vas je zanimalo o novopečenoj milijarderki Seleni Gomez

Foto: EPA/Profimedia/Instagram

Selena Gomez nedavno je službeno postala jedna od najmlađih milijarderki u SAD-u. Njezina ukupna vrijednost procijenjena je na 1.3 milijarde dolara. Iako je prvenstveno poznata kao pjevačica i glumica, najveći dio njezinog bogatstva dolazi od make-up brenda Rare Beauty, koji je lansirala 2020. godine.

Zarada

Kozmetičku tvrtku Rare Beauty osnovala je prije četiri godine te njen udio u zaradi Gomez čini više od milijardu dolara, procjenjuje Bloomberg. Rare Beauty je navodno do veljače ostvario neto prodaju od 400 milijuna dolara u 12 mjeseci.

Prema Bloombergu, Selena Gomez zaradila je desetke milijuna dolara i od ugovora s tvrtkama kao što su Louis Vuitton, Coach i Puma. Zarađuje najmanje 6 milijuna dolara po sezoni za ulogu u seriji na streaming servisu Hulu, Only Murders in the Building, koja će dobiti petu sezonu.

Unatoč njezinom uspjehu na ekranu i u glazbi, uključujući višestruke nominacije za nagrade Emmy i Grammy, ta postignuća čine relativno malen dio njezinog bogatstva, navodi Bloomberg.

Pjevačica i glumica

Selena Gomez započela je karijeru još kao dijete, a prvi veliki proboj ostvarila je u showu Barney & Friends 2002. godine, u kojem je glumila sa samo sedam godina. Ta uloga postala je njezina odskočna daska nakon koje je uslijedio angažman na Disney Channelu. Tamo je stekla globalnu popularnost glumeći Alex Russo u seriji Wizards of Waverly Place od 2007. do 2012. godine.

Tom ulogom postala je jedna od najvećih teen zvijezda u SAD-u.

Uz glumu Gomez se ubrzo počela baviti i glazbom. Tijekom vremena provedenog na Disneyju snimila je nekoliko albuma i singlova, što je dodatno učvrstilo njezinu poziciju u industriji zabave. U posljednje vrijeme više se posvetila glumi, pa ju se posljednjih godina moglo vidjeti u većim projektima poput spomenute Huluove serije, ali i razvikanog mjuzikla Emilia Perez.

Kruže glasine da se zaručila

Selena je u prosincu prošle godine potvrdila da je u vezi s Bennyjem Blancom šest mjeseci. Tada je rekla da je on nešto najbolje što joj se ikad dogodilo te da se prema njoj ponaša "bolje nego bilo koje ljudsko biće na ovom planetu". Inače, Selena i Benny poznaju se godinama jer su surađivali s J. Balvinom i Tainyjem na pjesmi I Can’t Get Enough iz 2019.

Nedavno je potaknula glasine o njihovim zarukama, kada su je paparazzi snimili dok je nosila zlatni prsten. Međutim, pjevačica i njezin dečko još uvijek nisu službeno potvrdili vijest o zarukama ili mogućem vjenčanju. 

Iako je u showbiznisu već dugo i o njoj se puno toga zna, postoje neke zanimljivosti koje su manje poznate njezinim fanovima i javnosti. 

Bila je u vezi s Justinom Bieberom

Prvi put su Selena i Justin viđeni zajedno krajem 2010. godine u jednom fast food restoranu. Iako je u početku govorila da su "samo najbolji prijatelji koji su odlučili pojesti palačinke", nakon nekoliko mjeseci službeno su potvrdili svoju vezu i izazvali ogromnu pažnju javnosti i medija. Obožavatelji su bili oduševljeni zbog njihove ljubavi, no oni su nekoliko puta prekidali vezu i ponovno se mirili.

U proljeće 2018. godine odlučili su se razići. Iako ni Justin ni Selena nisu otkrili razlog prekida, izvori bliski paru u više navrata su istaknuli da njihov odnos nije bio zdrav. Šuškalo se i da nitko od Seleninih prijatelja i članova obitelji nije podržavao njezinu vezu s pjevačem.

Sve je to rezultiralo višegodišnjim "beefom" s Justinovom sadašnjom suprugom Hailey Bieber

>>Što je u pozadini trenutno najveće celebrity drame na društvenim mrežama?

Naime, Hailey je godinama trpjela online zlostavljanje Seleninih fanova, koji su tvrdili da je manekenka "ukrala" Biebera pjevačici te da je ona razlog zašto su prekinuli. Krajem rujna 2022. Hailey je o svemu progovorila u podcastu Call Her Daddy. 

"Kad smo se on i ja počeli viđati, on nije bio u vezi. Nisam takva osoba da se petljam u nečiju vezu. Nikad to ne bih učinila", rekla je. Dodala je i da poštuje Selenu te otkrila da su razgovarale nakon što su se ona i Bieber vjenčali.

Ime je dobila po pjevačici

Selena Gomez dobila je ime po američkoj pjevačici Seleni Quintanilli Perez, koja je ubijena tri godine nakon njezinog rođenja. Gomez je jednom prilikom za strane medije izjavila da su njezini roditelji bili veliki obožavatelji Perez. 

Zdravstveno stanje

Selena godinama boluje od lupusa. Dijagnozu je dobila 2014., a tri godine kasnije zbog tog je stanja završila na transplantaciji bubrega. Bubreg joj je donirala prijateljica Francia Raisa, s kojom se kasnije posvađala. Nijedna nije javno govorila o razlozima svađe, no bilo je jasno da više nisu dobre kada ju Selena nije ni spomenula u biografskom dokumentarcu My Mind & Me.

Bolest je utjecala i na njen fizički izgled, pa se često javno obračunavala s hejterima koji su joj prigovarali da se udebljala. "Zbog nekih lijekova mi se zadržava voda u organizmu i to je normalno. Kad prestanem s tim, obično gubim na težini. Samo sam to htjela reći i ohrabriti svakoga tko osjeća bilo kakav stid zbog onoga što prolazi, a nitko ne zna pravu priču", rekla je jednom.

Zbog bolesti se 2016. povukla iz showbiza. Osim lupusa, Selena se bori i s bipolarnim poremećajem, zbog čega se posvetila i podizanju svijesti o važnosti mentalnog zdravlja. Zbog svega toga nikad neće moći roditi.

"Nikada nisam ovo rekla, ali, nažalost, ne mogu nositi svoju djecu. Imam mnogo medicinskih problema koji bi ugrozili moj život i život djeteta", izjavila je nedavno za Vanity Fair.

"Jako se dobro nosim s tim. Smatram blagoslovom to što postoje divni ljudi voljni sudjelovati u surogatstvu ili posvojenju. Zahvalna sam na alternativama za ljude koji silno žele postati roditelji. Ja sam jedna od tih osoba. Jedva čekam vidjeti kako će taj put izgledati, iako će biti malo drugačiji. Na kraju dana, nije mi važno. Bit će moje. Bit će moje dijete", dodala je.

Ne prihvaća standarde ljepote

"Savršena sam baš onakva kakva jesam i ne dopuštam da mi itko kaže drugačije", pravilo je kojeg se već godinama drži. Smatraju je jednom od najvećih ambasadorica prirodnog izgleda u Hollywoodu. Selena redovito objavljuje svoje nefiltrirane fotografije, progovara o varijacijama u težini te problemima s mentalnim zdravljem, o čemu je snimila i dokumentarac.

O njoj je snimljen dokumentarac

Godine 2022. izašao je biografski dokumentarac My Mind & Me koji je sniman u razdoblju od šest godina. Gomez je u njemu otvoreno progovorila o izazovima slave, depresiji, tjeskobi i pritisku javnog života, koji su je doveli do emocionalnog sloma tijekom turneje Revival 2016. godine.

Režirao ga je Alek Keshishian, koji je snimao i dokumentarac o Madonni, a Selena je snimila istoimenu pjesmu kao soundtrack. Dokumentarac se prikazuje na Apple TV-u.

Selena je najmlađa UNICEF-ova ambasadorica u povijesti

UNICEF je 2009. godine proglasio Selenu Gomez svojom ambasadoricom. Tada je imala samo 17 godina i tako je postala njegova najmlađa ambasadorica u povijesti. Bila je glasnogovornica kampanje Trick-or-Treat te je jednom prilikom otputovala u Ganu kako bi svjedočila surovoj realnosti u kojoj neka djeca žive. Gomez je i dalje ambasadorica te humanitarne organizacije. 

Snimala je YouTube show s Demi Lovato

Selena Gomez i Demi Lovato prijateljice su već godinama. Otkako su se zajedno pojavile u showu Barney & Friends, postale su nerazdvojne. Godine 2008. odlučile su zajedno pokrenuti YouTube emisiju, no nije dugo potrajala.

The Demi and Selena Show poslužio je kao način da se povežu sa svojim obožavateljima. 

Selena je jedna od najplaćenijih zvijezda na društvenim mrežama

Selena samo za jednu objavljenu sliku na Instagramu na kojoj promovira neki brend može dobiti skoro 500 tisuća eura, pisali su strani mediji. To je još jedan način na koji je izgradila svoje bogatstvo. 

Bizaran ritual

"Prije nego što izađem na pozornicu, popijem maslinovo ulje. Odvratno je, ali je dobro za grlo", rekla je jednom prilikom te navela da je to njezina neobična tajna kojom održava glasnice. 

Frendica je s Taylor Swift

U dokumentarcu o svojoj karijeri i bolesti Gomez je izjavila da joj je Taylor Swift jedina prijateljica u industriji: "Nikada se nisam uklapala u grupu cool djevojaka koje su slavne. Moja jedina prijateljica u industriji je zapravo Taylor."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.