Susjedi smetala buka: Zoranu Predinu policija se popela na pozornicu i prekinula koncert

STARIGRAD PAKLENICA FILM FESTIVAL završen je svečanom dodjelom nagrada žirija i publike, no nije sve prošlo bez incidenta. Nakon svečane dodjele, publiku je zabavljao poznati slovenski šansonjer Zoran Predin kojem je u jednom trenutku policija prekinula koncert. Pozvala ih je susjeda koju je smetala buka pa su se Predinu pred sam kraj koncerta policajci popeli na pozornicu, dok je publika molila za još jednu pjesmu. Poznatog slovenskog glazbenika ovakav čudan razvoj događaja ipak nije obeshrabrio. "Bit će prilike, ponovit ćemo koncert i tada svirati dvostruko duže", izjavio je za večernji list. Kaže kako nikome ništa ne zamjera te mu je najviše žao zbog publike koja ga je odlično primila.

U šest dana u kinima Velika Paklenica i Mala Paklenica prikazano je 28 filmova u tri kategorije: kratki i cjelovečernji glazbeni dokumentarac te u programu izvan konkurencije, "French week", u kojem je prikazana produkcija francuskih glazbenih dokumentarnih filmova. Prema odluci stručnog žirija kojim je predsjedala Deborah Young za najbolji film festivala proglašen je: "Cure For Pain: The Story of Mark Sandman", američkog redateljskog dvojca Robert G. Bralvera i Davida Ferina koji su osvojili nagradu Velika Paklenica.

Nagradu publike Mala Paklenica odnio je film redatelja Pjera Žalice "Orkestar". Isti film podijelio je nagradu za režiju s Austin Wilson za kratki film "Frank Fairfield". Nagradu za najbolji scenarij stručni žiri je dodijelio Oskarom nagrađenom filmu "Music for Prudence" američkog redatelja i scenarista Rogera Rossa Willamsa. Nagrada za najbolju kameru dodijeljena je filmu "The White Stripes: Under the Great White Nordhern Light" američkog redatelja Emmeta Maloya.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.