Što Zagrepčani misle o zatvaranju Pločnika? "Ostat će samo Arene i Prijović"

Screenshot: Index

MNOGE Zagrepčane rastužila je vijest da se zatvara kultni klub Pločnik. Osnivač Pločnika Vedran Meniga tvrdi da ih je odlučila zatvoriti jedna susjeda, a navodi se da je u klub posljednjih nekoliko mjeseci stalno dolazila policija, i to baš kad se tamo odvijalo neko događanje.

Ekipa Indexa provjerila je u gradu što o zatvaranju Pločnika misle Zagrepčani. Dok mlađa ekipa nije izlazila u Pločnik, oni s nešto starijim osobnim iskaznicama jako žale za zatvorenim klubom.

"Žao mi je što zatvaraju. To je kultni klub, kultni kafić", rekla nam je gospođa koja je išla u Pločnik

"To je zakon kapitalizma, zakon tržišta. Ako ima ljudi, gazda će održavati, ako nema, zatvara. Gazdi nije bitna tradicija, nego profit", zaključio je prolaznik.

"Sramotno je to za alternativnu scenu. Na kraju će ostati samo Arene i Aleksandra Prijović", dodaje ekipa koja je voljela Pločnik.

Tomašević ih podržao

O zatvaranju Pločnika oglasio se i Grad Zagreb, a Tomaševićeva ekipa smatra da je to "veliki gubitak za kulturnu scenu grada Zagreba" te su pozvali sve zainteresirane strane da iznađu način da do toga ne dođe.

"Nekim od naših zaposlenih, ljudima koji rade u Pločniku je rekla da mi imamo vrlo atraktivan prostor, što je nama naravno logično došlo do nekog zaključka da nas se ciljano i planirano želi izbaciti odavde", rekao je, podsjetimo, osnivač kluba Vedran Meniga. Susjeda o kojoj je riječ u zgradi je kupila stanove za najam, tvrdi.

"Svaki put bi ciljano upravo kad je događanje dolazila policija, znači netko je to pratio i sustavno vršio mobing svaki put kad bi nešto radili. Nadležna policijska postaja Črnomerec, oni moraju doći kad netko pozove, oni su dolazili ovdje s okrenutim očima i svaki put rekli daj mi da to potpišem i idem jer su vidjeli da svaki put nema ništa", zaključuje Meniga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.