Što sve znamo o Met Gali 2024? Održava se večeras, a evo i tko neće doći

Foto: EPA

VRIJEME je za party godine.

Umjetna inteligencija, projekcije i zvučni pejzaži nisu baš riječi koje vam padaju na pamet kada pomislite na modu. Ali upravo je to ono što je na meniju za Met Galu 2024., najpoznatiji i najprestižniji modni događaj na svijetu koji planira "ponovno probuditi" modu ubacivanjem beživotnih komada s, hm, tehnološkim stvarima.

Pod nadzorom glavne urednice Voguea Anne Wintour, događaj je zapravo tulum na kojem se okupljaju glumci s A-liste, slavni glazbenici i mješavina političkih i modnih arbitara kako bi se lijepo obukli, snimili nekoliko fotografija i... jednostavno bili tu - u otmjenim haljinama ili neobičnim odjevnim kombinacijama, naravno.

Budući da je običnim ljudima gotovo nemoguće ugrabiti ulaznicu, najbolje što bilo tko izvan najužeg modnog kruga može učiniti jest pratiti prijenos uživo preko interneta, listati blogove i lajkati neke Instagram slike svojih omiljenih slavnih osoba. Stoga smo vam u nastavku pripremili sve što trebate znati o ovogodišnjoj Met Gali.

Kada počinje?

Met Gala održava se svake godine prvog ponedjeljka u svibnju. Prijenos Met Gale na crvenom tepihu počinje u ponedjeljak, 6. svibnja u ponoć.

Koliko košta ulaznica?

Ne može bilo tko prisustvovati Met Gali. Anna Wintour je zadužena za popis uzvanika. Potrebno je dobiti pozivnicu na najveći modni događaj godine, a zatim to i platiti. Jedna ulaznica košta 30.000 dolara, a stol je vaš za 275.000 dolara, piše E! News. Visoka cijena celebovima nije problem. Naime, za pozivnicu uvijek bude lista čekanja.

Gdje možete gledati?

Met Galu ćete moći pratiti putem Vogueovih digitalnih platformi, kao i na TikTok i YouTube platformama.

@voguemagazine You might think Vogue’s #MetGala livestream (co-hosted by #EmmaChamberlain ♬ original sound - Vogue

Koja je tema ove godine?

Organizatori su ranije objavili da je službeni dress code za događaj - vrt vremena. Tema je dobila naslov prema kratkoj priči britanskog pisca J.G. Ballarda iz 1962., smještenoj u vrtu ispunjenom prozirnim cvijećem koje manipulira s vremenom, piše CNN.

@voguemagazine The #MetGala ♬ original sound - Vogue

Ballard, koji je usko povezan sa znanstvenom fantastikom novog vala, često je svoje izrazito relevantne distopijske priče smještao u razdoblja ekološke apokalipse ili rastućih tehnologija koje se ne slažu.

Tko su domaćini ove godine?

Zendaya, Jennifer Lopez, Chris Hemsworth, Bad Bunny i Anna Wintour. U međuvremenu, počasni domaćini bit će kreativni direktor kuće Loewe Jonathan Anderson i izvršni direktor TikToka Shou Chew.

Tko sve dolazi?

Vjerojatno možete pretpostaviti neke od uobičajenih favorita koji će svratiti: Lady Gaga, Emma Stone, Blake Lively, Kate Moss, Kim Kardashian... Rihanna je već spominjala da ima jednostavan outfit za ovogodišnji događaj.

Taylor Swift, izgleda, ne dolazi, potvrđeno je magazinu People. Unatoč navodima da će biti na Met Gali, pop zvijezda želi se usredotočiti na nadolazeću europsku turneju. Fokus su joj probe i pripreme za turneju koja počinje 9. svibnja u Parizu, a potom se širi na ostatak Europe.

Što se zapravo događa na Met Gali?

Nismo baš sigurni jer je to događaj samo s pozivnicom i novinarima nije dopušten ulaz, ali bilo je naznaka. Godine 2021. Kendall Jenner ponudila je kratak pogled iza kulisa na ono što se događa. (Pokazala je večeru i obilazak izložbe.) Pričalo se i da glazbene zvijezde poput Rihanne imaju nastup za goste.

Pročitajte više