Stiže zima, vrijeme je za izvlačenje skija i pancerica: Ovo su najbolja svjetska skijališta

HLADNO vrijeme već je tu, a za nekoliko dana, prema najavama meteorologa, stiže i snijeg. Ljubitelji zimskih radosti zasigurno već kuju planove o tome gdje će ove zime juriti niz snježne padine, a u odabiru skijališta mogla bi im pomoći i lista najboljih skijališta na svijetu, objavljena na thebestskiresorts.info. Osim o kvaliteti staza, rejting pojedinih skijališta ovisi i o skupoći istih.

Na popisu su se uglavnom našla europska skijališta, ali za one koji preferiraju putovanja na "drugi kraj svijeta" ima tu i skijališta u SAD-u, Kanadi, Australiji, Novom Zelandu, Kini, Indiji, Japanu, Argentini i Čileu.

Za vaš džep su navodno najbolja skijališta Soldeu u Andori, Bansko u Bugarskoj i Brides-Les-Bains u Francuskoj, a ako ste pak pravi skijaških maher možda ne bi bilo loše da se ove sezone sjurite stazama Jackson Holea u SAD-u, Chamonixa u Francuskoj ili St. Anton Am Arlberga u Austriji.

Što se Europe tiče, od talijanskih skijališta preporuku imaju Cortina D'Ampezzo i Selva and Val Gardena, od njemačkih Garmisch-partenkirchen, od austrijskih Ischgl, Kitzbuhel, St. Anton am Arlberg i Zell am See, od švicarskih Zermatt, Verbier, St. Moritz i Davos & Kloster, a po broju kvalitetnih skijališta s preporukom prednjači Francuska - Chamonix & Argentiere, Courchevel, Brides Les Bains, La Grave & Les Deux Alpes, La Tania, Les Arcs & La Plagne, Meribel, Val d'Isere & Tignes i Val Thorens. Na popisu europskih skijališta s preporukom su se još našla i skijališta u Andori, Bugarskoj, Norveškoj i Švedskoj, ali ne i ona koja se nalaze u susjednoj nam Sloveniji ili Hrvatskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.