SLUČAJ REUNION "Zaštitio bih ´Nabijem te na kurac´, ako već nije Mamićevo vlasništvo"

Foto: Facebook/YouTube

PISAC, glazbenik, redatelj i kritičar Anđelo Jurkas osvrnuo se na "slučaj reunion" o kojem je jučer brujala zagrebačka klupska scena.

>>>"Ja sam vlasnik te riječi": Zbog izraza "reunion" poznati zagrebački DJ dobio prijetnju tužbom<<<

Njegov status prenosimo u cijelosti, u obliku u kojem je i objavljen.

"Poštovani, isprika na smetnji.

Lijepo Vas molim za notiranje moje poduzetničke inicijative.

Ponukan nedavnim slučajem oko zaštite riječi 'Reunion' kod Vas, a ne skrivajući priznat ćete vrhunski dovitljivi balkanski poduzetnički nerv, plus kako sam diplomirao na autorskom pravu, zaštitio bih kod Vas s pravom žiga i uporabe u komercijalnom i svakodnevnom smislu slijedeće domicilne riječi: 'kurac', 'pička materina', 'odjebi' i sve izvedenice koje se koriste u svrhu pozdravljanja sugovornika poput : 'nabijem te na k...c', 'popuši mi k....c' (ako ih cijenjeni gdin Zdravko Mamić već nije prije registrirao kao svoje vlasništvo).

Namjera je utjecati na ćudorednost našeg velikog i hrabrog i pristojnog naroda te između ostalog na zakonski prihvatljiv način pozitivno utjecati u društveno odgovornom kontekstu jer poduzetnička je pretpostavka da će ljudi prestati psovati i biti vulgarni, ako im se nametne daća na upotrebe tih prostih riječi.

Hvala najljepša na razumijevanju i pomoći malim poduzetnicima pri pokušajima ozdravljenja nacionalne ekonomije te utjecaja na povećanje pristojnosti našeg vrlog naroda.
Znate kako kažu u susjedstvu i razvijenijem svijetu, mali pomaci veliki koraci.

Srdačan pozdrav,
S poštovanjem, Anđelo Jurkas, dipl.iur.
(adresirano Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo)", napisao je Jurkas i nasmijao svoje pratitelje na društvenoj mreži.

Podsjećamo, poznati zagrebački DJ Marko Yesh Ješovnik jučer je na Facebooku objavio fotografije prepiske s Hrvojem Turčinom koji mu se javio zbog korištenja riječi "reunion" u nazivu jednog eventa koji Ješovnik organizira te zaprijetio tužbom.

"Ja sam vlasnik te riječi za djelatnosti organizacije partyja, festivala, prodaje karata ili bilo kojeg obilježja", napisao mu je Turčin, koji je kasnije za Index izjavio da je riječ o zabuni, odnosno da je "zabunom napisao da posjeduje riječ, kad ustvari posjeduje žig koji se odnosi na riječ 'reunion'".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.