Slovenska predstavnica na Eurosongu nastupa na ovogodišnjem Zagreb Prideu

Foto: EPA

Glazbena alkemistica Raiven, predstavnica Slovenije na Eurosongu 2024, nastupit će na Zagreb Prideu 2024. koji se održava u subotu 1. lipnja.

Punog imena Sara Briški Cirman mezzosopranistica je i pop pjevačica, a na Eurosongu je izvela pjesmu inspiriranu legendom o Veroniki Desinićkoj. Poruka "Jaz sem. Ti si. Veronika" odjeknula je u regiji i inozemstvu još otkad je objavljeno da će upravo Raiven predstavljati Sloveniju.

Veronika je samo jedna od pjesama s njezinog posljednjeg EP-a Sirene, nadahnutog mitovima i legendama o ženama kao što su Helena Trojanska, Ofelija, Carmen i Veronika Desinićka. Sskladbu autorski supotpisuje i Bojan Cvjetičanin iz grupe Joker Out koja je prošlogodišnjim nastupom na Eurosongu oduševila publiku diljem svijeta.

Mlade nade domaće scene

U sklopu ovog nastupa, slovenskoj sireni pridružit će se još dva sve zapaženija imena domaće glazbene scene, MARCELA i TONI. Nakon nastupa na Dori s pjesmom Gasoline, MARCELA i njezin tim odmah su se posvetili pisanju novih pjesama, a prva, koju je otkrila prošli petak je Ovako ne ide.

Pjesma, po MARCELINIM riječima, oslikava trenutak spoznaje u kojem osoba shvati da je u vezi u kojoj konstantno potiskuje svoje osjećaje, plašeći se uznemiriti drugu osobu, dok istovremeno shvaća da takav način nije održiv jer gubi sebe u procesu.

Toni Šimonović odnosno TONI, široj publici poznat kao ovogodišnji polufinalist The Voice Hrvatska, nedavno je otkrio glazbeni videospot za svoj debitantski singl Samo da si tu.  Podsjetimo, uz pomoć mentora Damira Urbana te impresivnim izvedbama pjesama Gravity, Sono solo parole, Creep (u duetu s Danijelom), Tears In Heaven i Never Tear Us Apart, TONI se istaknuo emotivnom interpretacijom, jedinstvenim stilom i toplinom svog glasa.

Pjesma koja se može opisati kao glazbenikov dnevnički zapis od sada ima spot koji, prema riječima redateljice Hani Domazet, vjerno prenosi osjećaje čežnje muškarca prema muškarcu te TONIJEVU poruku da nešto lijepo može nastati radi odsustva nekoga ili nečega.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.