Slovenci i dalje furaju pornjavu i nasilje u televizijskom primetimeu

SLOVENSKA Kmetija, koja prema ocjeni mnogih više liči na čistu nasilnu pornjavu nego na čeprkanje po vrtu i čišćenje balege, i dalje ide u takozvanom primetimeu, odnosno, smije se prikazivati nakon osam sati uvečer, nepravomoćna je sudska odluka. Iako je Okružni sud u Ljubljani potvrdio i upozorio da emisija sadrži previše seksa i nasilja.

Show prikazuje jedna slovenska komercijalna televizija, koja i dalje tvrdi da je Kmetija najgledanija emisija u slovenskom medijskom prostoru, unatoč nedostatku ondašnjih istinskih zvijezda. kidanje showa tražila je preko regulatorne agencije za medije i telekomunikaciju slovenska javna televizija, a u pozadini afere su navodno reklame i konkurentski rat za gledanost.

Prvostupanjski sud potvrđuje da je većina prikazanog u emisiji suprotna moralu većine ljudi, da je uvredljiva, nasilna i seksualno eksplicitna, ali odredbom o njezinu emitiranju u kasnijem noćnom terminu previše bi se zadiralo u prava gledatelja, navedeno je u izjavi odvjetničke kuće, koja tvrdi da su tako sudskom odlukom 'prava medija' stavljena iznad prava roditelja i djece za koja bi se trebale brinuti i državne ustanove.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.