Slavni američki nogometaš porijeklom iz Hrvatske uskoro će se vjenčati u Dalmaciji

Foto: Instagram

DAVID DIEHL zvijezda je američkog nogometa i osvajač SuperBowla hrvatskih korijena, a uskoro će se vjenčati na jadranskoj obali sa zaručnicom Tinom Powers, koja je također hrvatskog podrijetla. 

Igrač New York Giantsa ne skriva ponos zbog hrvatskih korijena pa je tako u opisu na svom Instagram profilu napisao da je "ponosni Hrvat". 

Tetovirao hrvatski grb 

Davidova majka je podrijetlom Hrvatica, a otac mu je Nijemac. Djetinjstvo je proveo u Chicagu gdje je posjećivao hrvatske emigrantske klubove u Chicagu, a nakon preseljenja u New Jersey uspostavio je veze s tamošnjim emigrantskim klubovima.  

Njegov je djed Ante Bekavac iz Lovreća pokraj Imotskog, a baka Lucille Šemanić s Krka. O Davidovoj ljubavi prema Hrvatskoj govori i velika tetovaža hrvatskog grba na njegovoj lijevoj nadlaktici za koju je u više navrata izjavio da mu je najdraža. 

Vjenčanje će se održati 1. srpnja u Kožinu, u blizini Zadra, a bit će to mala ceremonija s oko 50 uzvanika. Na slavlju će nastupati Tony Cetinski i Giuliano. 

Podsjetimo, američki nogometaš već je u nekoliko navrata posjetio Hrvatsku. Prije 13 godina uživao je na Hvaru, a 2012. posjetio je Poljud gdje se fotografirao s igračima, pokazujući svoju člansku iskaznicu Hajduka.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.