Slavna novinarka i voditeljica optužila šefa: "Dobila sam otkaz jer se nisam htjela seksati s njim"

Screenshot: YouTube

BIVŠA voditeljica Fox Newsa Gretchen Carlson optužila je dugogodišnjeg direktora te televizije Rogera Ailesa za seksualno uznemiravanje. Prema njenim tvrdnjama, nekadašnji šef sredio joj je otkaz jer nije željela spavati s njim.

Ovo popularno televizijsko lice i bivša Miss SAD-a u svojoj je tužbi prepričala razgovor s njim, koji su vodili u rujnu prošle godine.

"Mislim da smo ti i ja trebali spavati odavno. To bi ispalo dobro i za tebe i mene", navodno je rekao Ailes.

Carlson se i ranije žalila na seksualno uznemiravanje od strane suvoditelja Stevea Doocyja, na što je Ailes nije reagirao, optužujući je da mrzi sve muškarce i tvrdeći da je "vrijeme da se počne snalaziti u muškom društvu".

Nakon toga je premještena iz gledanog jutarnjeg programa u manje atraktivni termin.

"Rekao je da sam seksi, ali da previše radim. Čak mi je jednom rekao da je spavao s tri bivše Miss Amerike, ali nikad sa mnom", dodala je u tužbi koja je odjeknula Amerikom.

Prema njenim tvrdnjama, kad je Ailes shvatio da neće završiti skupa u krevetu, počelo je pravo uznemiravanje i zlostavljanje. Prvo joj je smanjio plaću, potom minutažu u eteru, a na kraju je dobila i otkaz.

Do prošlog mjeseca vodila je vijesti koje su se prikazivale od 14 sati i bile najgledanije u tom terminu s prosjekom od 1,1 milijun gledatelja.

Njen šef Ailes svojedobno je radio kao republikanski politički operativac, a potom je zasjeo na utjecajne pozicije na NBC-u. Potom je pokrenuo Fox News Channel, koji je ubrzo postao najgledaniji informativni kanal u SAD-u. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.