Slavna glumica umrla pod čudnim okolnostima, šest mjeseci kasnije umro je i njen muž

Foto: Guliverimage

PRIJE nešto više od 11 godina svijet je potresla smrt tada 32-godišnje glumice Brittany Murphy. 

"Mama, ne mogu disati, pomozi mi", rekla je majci Sharon nakon što se srušila u kupaonici.

Bile su to njene posljednje riječi.

Majka je medijima ispričala da je Brittany danima imala simptome slične gripi, a obdukcija je utvrdila da je Brittany umrla od upale pluća u kombinaciji s anemijom i trovanjem lijekovima. 

Patolog koji je vršio obdukciju rekao je kasnije da je u njenom tijelu našao lijekove koji se mogu dobiti na recept, ali i one bez njega. Neke nedopuštene supstance nisu pronađene. Dodao je da bi vjerojatno bila živa da je na vrijeme otišla liječniku.

Na isti način umro i njen muž

U to vrijeme šuškalo se da je Brittany bila ovisna o lijekovima te da su istražitelji u njenom stanu našli gomilu bočica s lijekovima, no njen suprug, engleski scenarist i redatelj Simon Monjack, to je uporno demantirao.

Iako je cijela priča bila sumnjiva, naročito jer se Monjack protivio obdukciji, sve je kulminiralo šest mjeseci kasnije. Na isti način i na istom mjestu preminuo je njen suprug. On i Brittany vjenčali su se dvije godine ranije, nakon šest godina veze. Upoznali su se na snimanju filma White Hotel 2001. godine.

Uzrok njegove smrti je u patološkom izvješću bio identičan - upala pluća i anemija.

Mnogi i danas, 11 godina kasnije, vjeruju da njihova smrt nije razjašnjena do kraja. Među njima je i Brittanyn otac Angelo Bertolotti, vlasnik noćnih klubova u Floridi, koji je bio umiješan u organizirani kriminal. U klubu je upoznao Sharon Murphy, s kojom je dobio Brittany. Razveli su se kad je ona imala samo dvije godine. Angelo je u zatvoru proveo devet godina, a Sharon se preselila u New Jersey s dvogodišnjom kćeri. Brittany je oduvijek željela biti poznata, a proslavila se ulogom u tinejdžerskoj komediji Clueless.

Njena majka ih otrovala?

U dokumentarcu Brittany Murphy: An ID Mystery navodi se da je bilo glasina da su Sharon i Simon nakon Brittanyne smrti spavali u istom krevetu, no to je Sharon oštro negirala, kao i Simonova majka.

Iznesen je i podatak da su detektivi nakon Brittanyne smrti pronašli 90-ak bočica s tabletama na recept sa Simonovim imenom na njima, i to s njegove strane kreveta. Također, velika količina tableta nalazila se i na Brittanynoj strani kreveta.

Cijelo ovo vrijeme Brittanyn otac odbio je vjerovati da je njena smrt bila slučajna. Na kraju je angažirao istražitelja, nabavio pramen Brittanyne kose i poslao ga u laboratorij. Rezultati su pokazali da kosa sadrži 10 teških metala u velikim količinama.

Htio je napraviti i ekshumaciju tijela, ali Sharon Murphy nije dopustila istražiteljima da to urade. U dokumentarcu je sugerirao da je upravo majka Sharon otrovala Brittany, vjerojatno i Simona.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.