Škola zabranila učenicama da nose ove suknje jer "odvraćaju pažnju"

Foto: Facebook

DVIJE 15-GODIŠNJE učenice ostale su u šoku kad su im u školi zaprijetili udaljavanjem s nastave zbog suknji u kojima su se pojavile, piše Daily Mail.

Riječ je o klasičnim crnim suknjama duljine do koljena marke Marks & Spencer koje su djevojke već nosile u školu. Učenice Ellie Porter i Jasmin Stacey upozorenje su dobile od ravnateljice Julie Turvey i njenog zamjenika Davida Veala koji su im rekli da su suknje "preuske", "odvraćaju pozornost" i da bi "bile primjerenije na učenicama mršavije figure".

Majka jedne od djevojaka tvrdi da su kažnjene zbog svojih oblina. Kaže da je zvala školu nakon incidenta te da joj je rečeno da svojoj kćeri mora kupiti novu školsku odoru ili će ona biti kažnjena. 

Majke dviju učenica nakon toga su u šoping povele i učitelje koji su im trebali objasniti koje su suknje "primjerene" za školu.

Nakon što su cure isprobale osam "neodgovarajućih suknji", majka tvrdi da je zamjenik ravnateljice sa svojom suprugom otišao kupiti suknje za njih.

Majka tvrdi da su kupili "užasne dugačke suknje od materijala koji je na svjetlu proziran". Majke su nakon toga djevojčicama kupile suknje s web stranice koja prodaje odjeću za "djevojke s oblinama". Međutim, u školi ponovno nisu bili zadovoljni jer su suknje imale prorez za koji su tvrdili da je protiv pravila škole.

Zbog svega toga, djevojke već 16 dana nisu bile u školi.

Priču o suknjama na Facebooku je objavila i teta učenice Ellie Porter te privukla veliku pozornost britanske, ali i svjetske javnosti.

Zamjeniku ravnateljice su poslali i upit kako je moguće da je ista odjeća prikladna za jedne učenike, a za druge nije.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.