Škola upozorila mame: Ne dolazite u izazovnoj odjeći koja izgleda kao donje rublje

Ilustracija: Press (Na fotografiji nisu događaji iz teksta)

OSNOVNA škola Seymour u britanskom gradu Crawleyju poslala je upozorenje o pravilima odijevanja roditeljima čija djeca pohađaju tu školu.

Pozvali su roditelje da "budu uzor i dobar primjer" djeci. Na to ih je potaknulo, kažu iz škole za The Sun, što su se neke mame pojavljivale u minicama, dekoltiranim gornjim dijelovima, pidžamama i odjeći koja "izgleda poput donjeg rublja".

"Kao odgovor na to što sve veći broj roditelja dolazi u pidžamama i ponekad oskudnoj odjeći koja izgleda poput donjeg rublja, škola je izdala poruku u kojoj se od roditelja traži da razmisle o prikladnijem odijevanju", objasnile su učiteljice Carol Collins i Emma Eardley. 

"Nošenje previše oskudne odjeće ili odjeće primjerene za neko drugo doba dana nije dobar primjer djeci", poručila je škola u pismu koje je naslovljeno Playground Etiquette.

"Vidio sam mame u kućnim ogrtačima i papučama, a jedna je nosila prozirnu mini suknju i crop top - mogli ste doslovno sve vidjeti. Jedna je došla s tolikim dekolteom da nitko nije znao gdje gledati. Škola nije modna pista", rekao je jedan od roditelja koji podržava pismo škole.

Drugi roditelji ipak smatraju da je pismo pretjerano, a nakon brojnih prigovora škola se složila da je "pismo dobro zamišljeno kao smjernica, no da je moglo biti drugačije napisano".

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.