Skandal Dodikovog ministra trese BiH: Supruga objavila njegove fotke s ljubavnicom

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

SUPRUGA ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca, novinarka RTRS-a Sanja Košarac na društvenim je mrežama objavila status u kojem supruga optužuje za preljub te agoniju koju s djecom proživljava.

"Danas je ministar Košarac krenuo na posao. Ponovo. Jučer je ponovo pokušao da bude 'uzoran' otac i suprug. U međuvremenu je pokušavao da bude ljubavnik. Od sutra će ga pamtiti kao nekoga kome je Bog dao gotovo sve, a đavo uzeo i više od toga", započela je objavu.

Dodala je da je prema njenim saznanjima Košarac prije dvije godine našao 17 godina mlađu ljubavnicu.

"O agoniji koju smo moja djeca, moja porodica i ja, prošli u namjeri da to prevaziđemo, neću pisati. Ministar Košarac, njegova porodica, A. I. i njena porodica - mojoj djeci, porodici i meni, pokušali su da urade mnogo toga. To je tek za pisanje. Ali, na drugom mjestu. Ta 'moralna vertikala' i 'muškarčina', ministar Košarac - nakon što s A. I. i cijelom svitom, nije uspio da me uvjeri da sam luda (doslovce) i da je to samo njegova suradnica, pobjegao je od djece i mene u očevu kuću, pod izgovorom da mora čuvati ono što je gradio. Nas, moju djecu i mene, čuvao je Bog. Slava Mu", napisala je.

Potom je napisala da je uslijedio "viteški potez" kad nije podnijela zahtjev za razvod braka.

"Ministar Košarac podnio je zahtjev za razvod, a ja sam za to saznala nakon poziva radnika iz Centra za socijalni rad. Napominjem - sve vrijeme, do tog 2. septembra 2020. i poziva iz Centra, ministar Košarac igrao je ulogu 'savršenog' oca i supruga, ali samo sa kasindolske adrese. Sve vrijeme negirajući da ima ljubavnicu. I to je 'poštenom' ministru bilo malo. Umjesto sporazumnog razvoda, koji sam iskreno očekivala, dobila sam plavu kuvertu u kojoj me, podsjećam bez ikakve prethodne najave i obrazloženja, ministar Košarac tuži", nastavila je.

Sanja Košarac napisala je da je potom njen muž spakirao kofere i "sa svojom 'suradnicom' otputovao da proslavi u luksuzu bokokotorskog zaljeva".

"Ovo vam ne piše povrijeđena žena, već ogorčena majka dvojice dječaka, kojima je otac rekao da je na službenom putu. Nakon što smo ga uhvatili u laži, moji sinovi nisu htjeli da ga vide. Bio je to razlog za još jedan potez ministra Košarca. Prijavio me je u Centar za socijalni rad, bezočno se i dalje služeći lažima, tvrdeći, bez ijednog dokaza, da mu ja ne dozvoljavam da vidi djecu! Navikao valjda, može mu se... O agoniji kroz koju prolazim u Centru za socijalni rad, također se piše, ali na drugim adresama", napisala je.

Dodala je da piše na Facebooku jer je to omiljeno mjesto komunikacije kvazi elite, koja živi instant život.

"Na koje su laži i obmane spremni da bi u javnosti ostavili 'savršenu' sliku, nažalost potvrđuje i primjer mojih sinova. Otac, nakon što ih nije vidio mjesec dana, nije razgovarao s njima, već se uslikao za društvene mreže, uz sve lažne osmjehe i opise. Ali, ja ću i ovdje da se borim istinom! Drugo, mislila sam da će vrijeme partija, tompusa i starleta proći. Ja sam zrela žena. Treće, i najvažnije, nakon svega, ministar Košarac pokušao je da ušeta slavodobitno u moj život, nudeći opciju da povuče tužbu za razvod braka! Jednostavno, tek tako, pozivajući se na djecu - kao da prethodno nisu postojala", tvrdi Sanja Košarac.

Optužila je muža i svekra za prijetnje

Napisala je da se su njihovi sinovi borili za zrak, pritisnuti bolom i prigušenim jecajima, koji su se potom prolomili u najjezivije krike, dok je njihov otac bio na Zlatiboru.

"Pokušao je ministar Košarac da ušeta u moj život tek tako - bez izvini i žao mi je, već uz opasku da ja nisam zrela da prihvatim opravdanje koje objašnjava da je normalno imati ljubavnicu jer to rade svi! Možete li da zamislite tu bahatost?! Ministar Košarac je živi. Ne rade to svi! Moj otac to nikad nije uradio mojoj majci. Moji sinovi to nikada neće uraditi majkama njihove djece. Reći ćete - znala si za koga se udaješ, piše dalje, jesam, udala sam se za razvedenog čovjeka, ali nisam pristala da budem ljubavnica", napisala je.

Nakon toga optužila je muža i svekra za prijetnje.

"On i njegov otac jučer su prijetili mojoj djeci, mojoj porodici, meni. Što drugo od te duhovne nedonoščadi i očekivati?! Dirnuo si im u najsvetije - materijalno!!! Zato vam pišem. Da znate, da znaju da se ne bojim", napisala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.