Šik modna večer: Ljupka Gojić u sedmom mjesecu trudnoće i na vrtoglavim potpeticama

OPUŠTENIJA, posebnija, inovativnija, pa čak i glamuroznija bila je druga večer Fashion.hr održana u staroj tvornici Zagrepčanka pod nazivom "Chic". Pozornicom nisu koračala poznata imena, kao na prvoj "Glamour" večeri, a ni poznate osobe iz prvoga reda nisu odvlačile pozornost s dizajnera koji su predstavili dosta zanimljivih modela. "Chic" kreatori bili su redom: mlada Ana Maria Ricov, Ivica Klarić, Stjepan Čuka, Robert Sever i Igor Galaš.

Kao što je najavio, Sever se prikazao u drugačijem izdanju. Kolekcija mu je bila inspirirana Afrikom i crnom bojom, koju inače ne preferira, a zaigrao se i s glazbom koja je upotpunila dojam. Njemu su podršku došle dati uglavnom glumice poput Zrinke Cvitešić, Ane Begić, ali i Jelena Veljača s dečkom Jankom Popovićem Volarićem. Prvi red zauzeli su još Lejla i Tarik Filipović, Josipa Pavičić s dečkom, Barbara Kolar, Mare Milin, Hamed Bangoura, Mirna Zidarić i Ljupka Gojić.

"Biti šik znači biti svoj"

"Šik je jedan zanimljiv izraz koji se kod nas malo izgubio. To je danas izraz za kul, ali kul i šik nisu isto. Šik znači biti drugačiji, dobro i znalački odjeven, počešljan i poseban", objasnila je Tihana Harapin Zalepugin, a složio se i dizajner Ivica Klarić. "Biti šik znači biti svoj, imati svoj stil i to prenijeti u odjeću", dodao je Ivica koji je žene u publici oduševio, kako odjećom, tako i neobičnim torbama, a pored toga, jedan je od rijetkih koji jednako pažnje posvećuje muškoj i ženskoj modi. Klarić i Robert Sever, bili su motiv dolaska jedne od najuspješnijih hrvatskih modela Ljupke Gojić. Iako je u sedmom mjesecu trudnoće, Ljupka se pojavila u visokim potpeticama i nasmješena pažljivo odgledala sve revije. "Nakon što rodim vratit ću se modnim snimanjima i modnom svijetu, a kako sam uvijek radila vani, tako ću i nastaviti", najavila je.

Ljupki je društvo pravila poznata fotografkinja Mare Milin koja tvrdi kako, unatoč svjetskoj krizi, u svijetu fotografije problema te vrste nema. Tik do njih sjedili su Jelena Veljača i Janko Popović koji su neprestano izmjenjivali nježnosti, a za izjave nisu bili raspoloženi.

Zgodne gospođe izmamile najveći pljesak

Ako bi se radio pregled "Chic" večeri Fashion.hr-a, neizostavno bi bilo spomenuti kako u hrvatskoj modi i dalje vlada crnilo, barem što se boja tiče, ali pastelni, zemljani tonovi signaliziraju da ipak ima nade. Dizajneri su prikazanim kolekcijama ispunili očekivanja većine svojih vjernih kupaca. Bilo je, uglavnom, divlje, afričko i rokersko. Šećer na kraju bile su gospođe iznad 45 godina koje su nosile reviju mladoga Igora Galaša za Dove pro-age. Vedre, smjele i opuštene izmamile su najveći pljesak i pokazale mlađim manekenkama kako se to radi. Među njima je bila i mezosopranistica Hrvatskog narodnog kazališta Mira Vlahović koja je na kraju "pustila glas" kojim je htjela ukazati na postojanje i kvalitetu ozbiljne glazbe koja je, kako kaže, zanemarena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.