Severina i Jelena Rozga u showbiz mjuziklu na daskama splitskog HNK

SEVERINA, Jelena Rozga, Duško Modrinić, Arijana Čulina i Tedi Spalato samo su neka od imena koja ovih dana na daske splitskog HNK postavljaju Goran Karan i Nenad Ninčević u ambicioznom kazališnom projektu. Riječ je o mjuziklu imena "Naše bile priče" koji će režirati hvaljeni Ivan Leo Lemo, tvorac predstave "Gola u kavezu", ali i mnogih drugih kazališnih uspješnica. Zvučna imena showbiznisa, koje predvodi estradna gracija Severina, više su nego dobar mamac za medije i publiku, a uspije li Leo Lemo Arijanu Čulinu odgovoriti od pretjeranog afektiranja na pozornici, bez ikakve lažne skromnosti već sada možemo najaviti da - imamo hit. Premijera mjuzikla, bude li sve išlo po planu, održat će se u veljači, najvjerojatnije u splitskom Narodnom kazalištu.

Crni Roko: Glumim svima nama dobro poznatog šarmera bez pokrića

U priči o zabranjenoj ljubavi i mirenju dvije zaraćene splitske obitelji nizat će se prizori tipični za splitsku, dalmatinsku fjakavu svakodnevicu. Naslovnu ulogu Hajdukova igrača Duje Duplančića igrat će Goran Karan, a njegovu djevojku Lipu Severina.  Tekst za novu ulogu je već počeo učiti i Duško Modrinić, široj javnosti poznat po ulozi crnog Roka iz televizijskih reklama, koji je Jutarnjem listu otkrio ponešto o svojem liku i načinu na koji ga doživljava. "Moj Linac je jedan od onih svima nama dobro poznatih tipova koji je u stanju po cijele dane sjediti na klupici, promatrati zgodne cure, tu i tamo nešto im dobaciti, a sve to radi na vrlo šarmantan način. Vrlo su mi dobro poznati takvi karakteri i premda nemaju veze sa mnom osobno, ponekad, kada mnogo radim, bude mi i žao što nisam sličniji Lincu", priča.

Ogresta i Dujmić ambiciozno krenuli u sličan projekt

Međutim, ovo nije jedini kazališno showbiz projekt koji nas u dolazećoj sezoni očekuje. Mjuzikl na kazališne daske ovih dana postavlja i Željka Ogresta, čije su ambicije odavno prerasle male ekrane, a partner u zločinu joj je Rajko Dujmić, tvorac i tata Novih Fosila. Scenarij za "Za dobra stara vremena" potpisuje Ogresta, Dujmić piše nove aranžmane starih hitova, a aluzija na staru pjesmu Novih fosila uputila vas je na dobar put; mladi i talentirani Marko Tolja glumi Sašu iz Dujmićeve pjesme "E, moj Saša", talentiranog fakina zaljubljenog u Anu ("Moj prijatelj Anu ljubi"), koju će utjeloviti glumica sa finim stažom u tabloidima, Zrinka Cvitešić.

Tolja odbija uloge u sapunicama: Zanima me samo pjevanje!

"Jako me veseli pjevati na kazališnim daskama, ali drugih ambicija po pitanju glume nemam. Zanima me gluma samo ako ima veze s glazbom", u razgovoru za Index otkrio je Marko Tolja, koji nam je usput priznao i da je imao već nekoliko ponuda uloga iz sapuničarskih stožera, ali njih je sve redom odbio! "No odbio sam, ali ovaj mjuzikl me privukao, pogotovo kad sam pročitao scenarij koji je jako humorističan. Napisala ga je Željka i super je", ispričao nam je.

Pozdrav ekipi u strahu od Severininog talenta

I na kraju ono što moramo spomenuti, odnosno pohvaliti; izgleda da je vrijeme kada su estradne zvijezde u kazalištu izazivale skandale odavno prošlo, a mala, zatvorena, konzervativna kulturna scena u Hrvata narasla. Barem malo. I iako će se mnogi pripadnici iste uzbuditi kada ovo pročitaju, mi poručujemo: nije patka sve što se gega, a granica između kazališta  i sapunica i dalje je strogo određena. Ne uzbuđujte se.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.