Saša Joka na DFWZ Collections previewu: Marko Mitanovski će s Lady Gagom uvijek biti zanimljiv

TIJEKOM drugog dana ovosezonskog, 14. po redu Dreft Fashion Weeka Zagreb organiziran je "Collections preview", izlaganje modela koje će, ili već jesu, dizajneri predstaviti na ovom tjednu mode. Prvenstveno je namijenjeno "velikim" kupcima, vlasnicima ekskluzivnih modnih butika i kuća, ali i stilistima, ostalim dizajnerima i svima zaljubljenicima u modu koji s njom ili od nje žive. Koliko je zapravo takva prezentacija važna za same dizajnere, ali i ostale, pojasnio nam je naš poznati stilist i modni urednik časopisa Elle Saša Joka.

"Na reviji se zna dogoditi da odjeća padne u drugi plan, dok to ovdje ne može biti slučaj"

"Prvo moram pohvaliti ideju ovakve jedne prezentacije koja je nama koji se bavimo profesionalno modom zapravo veliki ustupak. Na ovaj se način odjeća može pogledati iz blizine i opipati, možete porazgovarati s dizajnerom, čuti točno koje su njegove ideje, a u tom smislu meni profesionalno ovo jako odgovara", kazao nam je Saša i dodao kako će ovakve prezentacije biti sve češće. "Nadam se da će se ovo sve češće raditi jer, bilo da ste kupac ili predstavnik medija, ovo je jedan sasvim drugi tip informacije koju možete dobiti. Revija je nešto što je na kraju krajeva show, da ne spominjem društveni događaj, tako da nekako odjeća i padne u drugi plan, dok se ovdje zaista odjeća nalazi u prvom planu".

"Zadovoljan sam kreacijama, ispunile su moje umjetničke zahtjeve"

Osvrnuo se i na ponuđene kreacije kojima je vrlo zadovoljan. "Zanimljiva mi je bila Ana Kujundžić koja je do sada već par puta osvajala razne nagrade na Fashion Weeku. Lijepo mi je gledati kako razvija taj svoj šareni eklekticizam. U jednu ruku se skroz odmaknula od nekih stvari koje je radila prije, a zapravo je i dalje u svom duhu i to mi je jako zanimljivo. Osim nje, moram spomenuti i goste, posebno Marka Mitanovskog i Rodnika. Svi su oni na svojim matičnim tržištima predstavnici jedne visoke kvalitete u dizajnu. Rodnik je potpuno mlad brend koji ima potencijala za neke veće stvari, a Mitanovski će s Lady Gagom uvijek biti zanimljiv", smatra Joka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.