Sara je prvi model koji je pozirao s vrećicom za stomu: "15 godina sam je krila"

Foto: Instagram

Kanadska manekenka Sara Levitt prva je žena koja je pozirala za magazin u bikiniju i s vrećicom za stomu. 

29-godišnjakinja iz Montreala ruši barijere i zalaže se za body positivity. Pri poziranju za australsko izdanje magazina Maxim nije željela sakriti vrećicu za stomu, a na Instagramu se pohvalila svojim postignućem.

"Preplavljena sam ponosom i emocijama dok dijelim ovu nevjerojatnu prekretnicu. Izdanje za veljaču je izašlo. Ovo je za mene više od članka u časopisu, to je slavlje autentičnosti i trijumf samoprihvaćanja. Ovo je trenutak prihvaćanja svega što sam savladala i za što se borim. Vrijeme je da zajednica vidi što možemo postići unatoč strahovima", napisala je.

15 godina je krila vrećicu

Sara Levitt živi s kolitisom od treće godine, a 2006. je uznapredovao u Crohnovu bolest, upalnu bolest crijeva. Godine 2008. podvrgnuta je hitnoj sedmosatnoj operaciji, koja je rezultirala uklanjanjem dvije trećine debelog crijeva i postavljanjem vrećice za stomu.

Kaže da je 15 godina skrivala vrećicu za stomu, ali sada više ne. "Ovo putovanje bilo je izazovno i osnažujuće, ispunjeno trenucima sumnje i hrabrosti. Onima koji su bili dio ove transformativne ere, sve vas jako volim, vaša podrška bila je moje sidro i bez nje ne bih bila ovdje", dodaje Sara. 

"Zajedno rušimo prepreke"

Savjetuje svima koji se bore s istim zdravstvenim problemima da ne skrivaju svoju vrećicu za stomu. "Dijelim svoju priču kako bih vas inspirirala da hrabro slijedite svoje snove i da ne dopustite da vam išta stane na put. Ovdje se ne radi samo o mom trijumfu, radi se o cijeloj zajednici ljudi koja ima upalnu bolest crijeva i stomu. Zajedno rušimo prepreke", kazala je.

Njezina fotografija u časopisu, na kojoj samouvjereno pozira u bikiniju, ne samo da pokazuje njenu ljepotu već ruši stereotipe i promiče prihvaćanje različitih tjelesnih iskustava.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.