Sanjin Španović vraća se na televiziju: "U eteru ne bih štedio ni mamu"

Foto: Press

NAKON što ga gotovo pola godine nije bilo u eteru, na male ekrane vraća se novinar i urednik Sanjin Španović. Iako se emitirao na lokalnoj zagrebačkoj televiziji, njegov Veto brzo je postao relevantna politička emisija, a gledatelji ga od danas mogu pratiti na N1. Kako kaže, s tom televizijom dijeli isti pogled na novinarstvo i ono što ta profesija znači za društvo.

"I dalje ću pozivati najrelevantnije i najaktualnije goste, ali osim političara planiram ugostiti i neke zanimljive ljude iz društvenog spektra", rekao je Španović za Index.

Među njegovim najgledanijim emisijama su one sa Zoranom Milanovićem i Božom Petrovim, a na pitanje bi li nekoga štedio u emisiji i tko bi to bio, odgovara: "Svi koji me poznaju, znaju da ne bih ni mamu u eteru štedio s pitanjima".

Prvi gost bit će mu ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović, s kojim će osim o zbrinjavanju otpada razgovarati i o odnosima HDZ-a i Mosta.

Osim povratka na male ekrane, posljednjih mjeseci pripremao je i dokumentarac o transplantaciji, kroz koju je i sam prošao, a kako nam je rekao, namjerava ga završiti u sljedeća dva mjeseca.

Španović je svoju karijeru započeo kao i većina novinara, u gradskoj rubrici jednih dnevnih novina, a u međuvremenu je osim vijesti iz domaće politike, donio i one s ratnih područja - Afganistana, Sirije i Iraka. Osim toga, objavljivao je tekstove i u engleskom Timesu i The Sunu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.