Samo za Domaće iz Šume Striborove: Varaždinac izrađuje predivne minijature



ŽELJKO ŠTRLEK varaždinski je ugostitelj koji se prije deset godina počeo baviti svojim neobičnim hobijem, koji se razvio u pravu strast, ali i u mini remek-djela. Tako Željko, kako kaže, za Domaće iz Šume Striborove izrađuje mini violine, viole, knjige, gitare, kutijice...

"Pri izradi minijaturnih instrumenata koristim se istim materijalima i tehnikom kakvom se koriste graditelji pravih, velikih instrumenata. Moji mini instrumenti nisu samo ofarbano drvo. Izrađeni su do detalja vjerni originalnom nacrtu koje pronalazim na internetu. Sama izrada traje nešto više od dva mjeseca, ali meni treba puno više za izradu jer još mjesecima ispravljam sitne, oku nevidljive pogreškice koje uočim. Uz instrument po potrebi ide i pripadajuće gudalo i naravno mini kovčeg kako ne bi došlo do oštećenja. Moji mini instrumenti su autentični instrumenti i teoretski, da pronađemo neku mini osobu, oni bi mogli i zasvirati", izjavio je Željko za lokalni portal evarazdin.hr.



Zanimljivo je kako Željko nikada nije prodao niti jedan svoj komad, a nije nikada niti pokušao. Dapače, on svoja djela poklanja drugima, a kaže kako mu je jedino bitno da zna da idu u prave ruke. Osim toga, Željko izrađuje i akvarije od starih monitora, a jedan je izložen i u njegovom kafiću.

"Ljudi koji prvi put dođu znaju satima proučavati monitor pokušavajući doći do zaključka je li riječ o vrlo dobrom screensaveru ili o pravom akvariju", komentirao je kroz smijeh te dodao kako misli da je bitno da svaki čovjek u svom životu nađe neki hobi koji će ga ispunjavati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.