Salt Baeov restoran koji godišnje zarađuje 3 milijuna funti gasi grijanje radi uštede

Foto: Profimedia

Londonski restoran popularnog turskog kuhara Nusreta Gökçea, poznatijeg kao Salt Bae, priopćio je da će gasiti grijanje kako bi uštedio novac usprkos tome što je 2022. godine ostvario profit od 3 milijuna funti. Steakhouse Nusr-Et zabilježio je 2022. 3.3 milijuna funti profita prije oporezivanja, a iste je godine ostvario prodaju od 13.6 milijuna funti, navodi The Guardian.

Unatoč tome što su vlasnici restorana primili dividende od 2.8 milijuna funti, grupa je rekla da se trudi smanjiti troškove i uštedjeti energiju, navodeći da u cilju poboljšanja energetske efikasnosti njezin londonski steakhouse isključi centralno grijanje "nakon zatvaranja ili u satima kada je potražnja za grijanjem niža".

Nusr-Et je također obnovio svoja LED svjetla i "izolaciju za uštedu energije" i ograničio sate tijekom kojih se koristi "zračna  zavjesa", odnosno uređaj koji sprječava prodiranje hladnog zraka u zatvoreni prostor.

Steakhouse je otvoren u Knightsbridgeu, bogatom dijelu Londona, 2021. godine, a od tada je izbacio nekoliko poznatih jela, uključujući odrezak od 1450 funti prekriven zlatnim listićima. Na meniju restorana i dalje se nalaze skupa jela, uključujući wagyu steak za 680 funti i tomahawk steak za 630 funti.

Međutim, usprkos raskoši Nusr-Eta, restoran je među najgore ocijenjenim u Londonu na TripAdvisoru. Trenutno se nalazi na 14.728 mjestu od 15.134 restorana u glavnom gradu Velike Britanije, uz prosječnu ocjenu od dvije i pol zvjezdice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.