Rosie O´Donell snimila dokumentarac o djeci u istospolnim zajednicama

VODITELJICA talk showa Rosie O'Donnell snimila je film za televizijsku mrežu HBO o djeci u "netradicionalnim" obiteljima.

"A Family Is a Family Is a Family: A Rosie O'Donnell Celebration" prikazuje život djece u obiteljima s dvije mame, dva tate, djece koju su odgojili baka i djed, posvojene djece te one iz međurasnih obitelji. Producenti su željeli dokumentarac o netradicionalnim obiteljima s problemima prilagodbe, dok bi se kroz razgovor s trebao ostaviti dojam da su sve obitelji slične. Sva djeca moraju vidjeti odraz svojih vlastitih života u medijima i moraju biti uključeni u rasprave o obitelji", rekla je Rosie O'Donnell, deklarirana lezbijka i majka četvero djece.

Glazbu za dokumentarac radio je Ziggy Marley, sin reggae legende Boba Marleya. U filmu se nalaze prizori koji će izazvati kontroverze u američkom društvu, no to nije ništa neobično za HBO-ovu produkciju. Nesumnjivo je da će biti gledatelja šokiranih prozorima priprema za vjenčanje dviju lezbijki u kojima im pomažu njihova djeca, molitve za stolom dvojice muških partnera i njihove posvojene kćeri ili trojice braće koji žive s majkom i bakom. Rosie nije zazirala od uključivanja svoje vlastite djece u projekt. Kaže kako se i oni bore s prihvaćanjem vlastitog identiteta. Pitala ih je kako bi izgledala njihova idealna obitelj i dobila je četiri različita odgovora, a jedno njeno dijete je reklo da bi voljelo imati majku i oca. "Teško je proturječiti izjavama nevine djece koja govore istinu o svojem životu i ljubavi", zaključila je Rosie. Premijera dokumentarca bit će u nedjelju na HBO-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.