RokOtok se nastavlja i 2020.: "Ribafish nije manje vrijedan od Modrića i Balića"

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

"ZBOG debljine zvali su me Summer Santa", našalio se Domagoj Jakopović Ribafish sažimajući najljepšu priču ovog ljeta kojoj je nadjenuo ime RokOtok.

Ribafish je preplivao stotinu kilometara, povezao 17 otoka, ali i 35 ljudi koji su ga pratili na njegovoj avanturi. U sve su se uključila i tri dupina te jedna ušata, a, kako kaže, nasreću ne i morski pas Moky koji je viđen ovog ljeta u Jadranu.

Sad kad je sve gotovo, Ribafish je otkrio da nije sve bilo jednostavno. Osim što je najveća udaljenost koju je preplivao u komadu iznosila čak 17.000 metara, sam početak akcije nije protekao u blagoslovljenoj mirnoći. Tih je dana dao otkaz kako bi se potpuno posvetio RokOtoku, a financije mu nisu jača strana.

"Kad smo kretali, zamišljao sam da ću staviti GoPro na čelo i zavezati si luftić na dupe s lovom koju smo imali", priznao je i zahvalio sponzorima koji su se uključili, pitajući ih jesu li normalni kad su uložili "u nekog s ovakvim tijelom".

Među onima koji su ga podržali je i Hrvatska turistička zajednica.

"Ribafish nije ništa manje vrijedan od Luke Modrića ili Ivana Balića", rekao je Dubravko Šimenc iz HTZ-a, dodavši da se nada da će se ovo pretvoriti u dugoročnu suradnju te da je on sam jako emotivan oko ove priče.

Tijekom akcije podijeljeno je više od 2000 poklon-paketa djeci, a na 15 otoka održali su 18 predavanja za mališane i njihove roditelje.

Iako ljeto dolazi kraju, RokOtok ide dalje. Točan termin znat će se u svibnju, a ovisit će o vremenskim prilikama, ali i Olimpijskim igrama. 

Polazna točka bit će mu Brodarica kod Šibenika, odakle će krenuti na Krapanj. Ribafish priznaje da još uvijek ne zna gdje će biti kraj sljedeće etape.

"Htio sam krenuti od Drvenika do Krapnja, ali to su 34 kilometra, a moje rame nije u dobrom stanju", priznaje.

U hladnom dijelu godine održavat će predavanja u školama i plivački se pripremati, a u planu je još nekoliko stvari, no još ne želi da se o njima piše.

"Samo nas pratite", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.