Razveo se nakon 19 godina da može biti u otvorenoj vezi s dvije žene

Foto: Instagram

MUŠKARAC iz Pennsylvanije okončao je 19-godišnji brak kako bi, nadahnut TV serijama, isprobao poliamoriju.

Shai Fishman strastveni je zagovornik poliamorije nakon što je naišao na dva TV showa, Big Love & Polyamory i Married and Dating. U toj fazi danas 46-godišnjak bio je u braku 13 godina, no odlučio je da želi istraživati.

Nakon nekoliko godina i više napetih razgovora, Shai i Danielle odlučili su isprobati poliamoriju, no nakon sedam mjeseci Danielle se borila s emocionalnim zahtjevima takve veze pa su se 2014. rastavili.

Dvije godine kasnije Shai je na online stranici za upoznavanje upoznao svoje sadašnje partnerice, Leu (40) i Krissy (41).

"Uvijek sam imao pitanja o monogamiji i bivanju s jednom osobom. Tada sam vidio emisije i pročitao nekoliko knjiga. To mi je dalo posve novu perspektivu i apetit da naučim više o etičkoj nemonogamiji", rekao je Shai.

"Krissy sam upoznao pet mjeseci nakon što sam upoznao Leu - obje na stranicama za upoznavanje. Obje su označile da su monogamne i da poliamorija nije za njih, no ja ne dopuštam da me to spriječi u povezivanju. Nikad ne znate koliko netko može biti otvoren."

"Naša dinamika se mijenja. Postoje trenuci kad se fokusiramo jedni na druge i trenuci kad se povučemo, ali postoji i općenita predanost jednih drugima kao obitelj."

Shai, Lea i Krissy imaju otvorenu vezu pa osim međusobno povremeno njeguju i veze s drugim partnerima, kako emocionalne, tako i seksualne.

Lea također dijeli Shaijevu strast da se zalaže za slobodu odnosa i zajedno su stvorili internetsku zajednicu Leveled Up Love. Ova aktivna Facebook grupa povezuje preko 4400 znatiželjnika o poliamoriji iz cijelog svijeta.

Ubrzo nakon razvoda od Danielle, Shai je objasnio koncept poliamorije djeci, prijateljima i ostatku obitelji i kaže kako su svi to prihvatili. "Jednostavno to je postalo 'novo normalno'", kaže.

Kaže kako u javnosti, ako postanu afektivni, ljudi ponekad zure u njih, ali nitko ništa ne govori.

"Mislim da je rasprava o monogamiji protiv poliamorije često previše pojednostavljena s obzirom na to koliko su te ideje složene. Uspoređivati ih nije baš korisno. Umjesto toga, više se radi o tome koje strategije pomažu ljudima da zadovolje svoje osnovne ljudske potrebe i pronađu sreću", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.