Razbjesnio je zahtjev mladenke pa zatražila savjet. Žene se složile: "Nerazumno je"

Ilustracija: Instagram (Na fotografiji nisu osobe iz teksta)

JEDNA žena požalila se na ponašanje svoje rođakinje koja ju je zamolila da joj bude djeveruša na vjenčanju te potražila savjet na internetu.

"Rođakinja s kojom smo nekad bile veoma bliske zamolila je mene i sestru da joj budemo djeveruše na vjenčanju. Nije da nemamo novca, ali haljine koje je odabrala za nas i koje traži da same platimo koštaju 350 funti (oko 2888 kuna, op.a.) svaka. Ne bih nikad odbila to pa da ispadnem škrta, ali da je to moje vjenčanje nikad ne bih tražila takvo nešto od nekoga. Biste li vi platile?" upitala je na stranici Mumsnet.

 Brzo se razvila rasprava.

"Ako će par diktirati koju haljinu ćeš nositi onda je oni moraju i platiti. Ako ti biraš, onda je razumnije da ti platiš jer ti možeš odabrati i nešto skuplje od onoga što su oni planirali", "Ako želi raskošno vjenčanje onda ga mora biti u stanju i platiti, ovo je smiješno", "To je jako puno za haljinu. Mladenka i mladoženja moraju platiti odjeću djeveruša i djevera. Ne znam otkud odjednom ovaj trend da ljudi to moraju plaćati sami", "Da djeveruša sama plaća haljinu je veliko ne! Je li to neka američka fora? Ako ti biraš haljinu sama, onda ok", "Apsolutna je sramota da traži da platite toliko za haljine", "Tri puta sam bila djeveruša i udavala se. Mladenka mora platiti haljine djeverušama u sklopu budžeta koji ima", složile su se žene koje su se uključile u raspravu.

Bilo je i onih koje su pokušale pronaći logično opravdanje za potez mladenke.

"Možda je mislila da kupiš haljinu umjesto vjenčanog poklona? Jedna moja prijateljica je tako napravila sa svojim djeverušama?", "Mislim da nije bitno tko će platiti, ali ako će to biti djeveruša onda bi se svakako s njom trebalo dogovoriti oko toga koliko će ta haljina koštati", pisali su.

Što vi mislite?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.