Prva Miss Europe bila je Zagrepčanka, fatalna crnka koja je muškarce dovodila do ruba

Screenshot: Youtube
 
PRIJE točno 90 godina Europa je dobila svoju prvu Miss. Zvala se Štefica Vidačić i bila je Hrvatica rođena u Požegi, sa stalnom adresom u Zagrebu. 
 
Prije toga ponijela je titulu Miss Zagreba i Miss Kraljevine SHS, a najljepšom ženom europe proglasio ju je poznati redatelj Friedrich Murnau. Organizacij je imala u cilju pronaći nova lica u Europi za filmsku industriju, u koju je Štefica uskoro i uplovila. Uskoro se  proslavila i u Budimpešti, Beču i Berlinu, a bila je i zvjezda nekoliko filmova. Igrala je u “Ponoćnom taksiju”, “Ljubavi u snijegu”, “Tajnama Orijenta”, “Vitezovima noći”, a najupečatljiviju je ulogu odigrala u “Evinim kćerima” gdje je utjelovila barunicu Edith von Stetten.

 
Uz fatalnu Šteficu vežu se mnoge urbane legende, a najpoznatija je ona o njoj i majstoru Miškecu. Prema urbanoj legendi, nakon što se Štefica udala, Miškec se propio, dao otkaz i postao prosjak. Kao prosjak uvijek je spavao na istom mjestu, pokraj Balkan prolaza. Devedesetih je taj prolaz nazvan Miškecov prolaz.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.