Prošla je godina dana od smrti omiljenog radijskog voditelja: "Alene, nedostaješ"

Foto: Yammat FM/Alen Medjic

PROŠLA je godina dana od smrti radijskog voditelja i osnivača radija Yammat FM Alena Balena. Balen je preminuo u 47. godini u Rovinju.

"Prošla je godina, a nismo se ni okrenuli. Nama je vrijeme suočavanja s nepojmljivim počelo daleko prije ovoga što je nalik smaku svijeta i tako smo i neke lekcije već naučili. Njegov odlazak poučio nas je da se u oči treba gledati sada i jasno, imati vremena za stati i poslušati tišinu, govoriti si odmah sada sve što je važno i sve što u nekome vidimo ili čujemo. Prazninu koju je ostavio za sobom ispunjamo zvukom i sigurni smo da sluša. A da je bio ovdje, dokaz smo mi, njegov radio", napisali su iz Yammat FM-a na Facebooku profilu.

Balena su se prisjetili i brojni komentatori.

"Alene, nedostaješ", "Nedostaju mi ponedjeljci s njim", "Dragi Alene, hvala ti za radio", "Teško je bilo što reći, osim da vrijeme brzo leti", "Nedostaje tvoj posebno drag glas", "Ljudina kakva se rijetko viđa", neki su od komentara.

Pokretanje Yammata

Balen je sa Sinišom Švecom i Milanom Pehom pokrenuo Yammat FM. Nazivali su ih povratnicima s Radija 101. Yammat FM je započeo s emitiranjem 6. veljače 2015. "Presretni smo, ovo je nadrealan trenutak. Puno puta sam u životu znao što reći, ali danas ne znam. Radit ćemo ono što znamo i sretni smo zbog toga. Yammat FM će biti radio koji će biti moderan, koji će ponuditi nešto više od pukog veselja i repetitivne glazbene kulise", izjavio je Balen za Index neposredno nakon što je doznao da su od Agencije za elektroničke medije dobili 14-godišnju koncesiju. "Svi smo mi više-manje djeca Radija 101 iz njegovih najboljih dana i ne vidim razloga zašto ne nastaviti njegovati nešto što je dobro i što je u ovom gradu bilo prepoznato cijeli niz godina. Bit će to spoj iskustva, mladosti, talenta, ludosti... Radit ćemo radio na kojem će se moći pričati, ljudi će se moći javiti u eter", kazao nam je Balen kada smo ga upitali u kojoj će se mjeri Yammat FM naslanjati na tradiciju Stojedinice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.