Pronašli način da zaobiđu pravila: 18+ radnici koriste ovu oznaku na TikToku

Screenshot: TikTok

TIKTOK se pretvorio u jednu od najvažnijih društvenih platformi, od mini vlogova i plesnih izazova do ludih trendova poput proslave Minion kulta, jedno je sigurno - TikTok pravila cenzure nitko ne može izbjeći.

Kako bi zaštitio svoje korisnike od neželjenog ili osjetljivog sadržaja, TikTok je stvorio set pravila kojima korisnicima zabranjuje dijeljenje zabranjenog sadržaja, no određeni sadržaji i online rasprave spadaju u takozvanu “sivu zonu“.

To znači da su korisnici pronašli načine da zaobiđu pravila kako bi se lakše moglo pristupiti određenim razgovorima koji mogu biti označeni kao problematični ili neželjeni. Jedan od najuspješnijih načina je korištenje akronima, kodova ili ispuštanje slova u riječima zbog čega algoritam ne uspije prepoznati neželjen sadržaj.

Nedavno se na TikToku pojavio novi akronim SW, a neki korisnici pitaju se o čemu je riječ.

Što znači SW na TikToku?

Ukratko, SW je akonim za termin “sex work“ i “sex workers“ koji je postao dijelom vokabulara TikTokera, piše Lad Bible.

Iako TikTok strogo zabranjuje dijeljenje bilo kakvog seksualno eksplicitnog sadržaja, ovo pravilo pokazalo se nepopularnim kad je riječ o tematici vezanoj uz “body positivity“ i seksualne slobode. Raprave vezane uz seksualne radnike sve su aktualnije, pogotovo unutar trenutne društvene klime vezane uz ženska prava i slučaj Roe vs. Wade.

@nerdnextdoorx I could make 1000 of these videos and not do this topic justice. #sw #accountantsoftiktok #feminism #radfem #girlboss #neoliberalism #swiswork ♬ original sound - Scarlett

TikTok hashtag #SW trenutno ima preko 4.5 milijardi pregleda i prepun je sadržaja seks radnika koji pokušavaju destigmatizirati svoj posao i otvoriti prostor za raspravu o realnostima ovog posla, ali i borbi za seksualne slobode.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.