Prodaje bizarnu torbu: "Izrađena od kralježnice djeteta koje je imalo osteoporozu"

Foto: Instagram

INDONEZIJSKI dizajner i zvijezda Instagrama Arnold Putra objavio je na svojoj stranici da prodaje torbu napravljenu od jezika aligatora i ljudske kralježnice koja je navodno bila medicinski višak u Kanadi. Modni dodatak je zgrozio javnost i potaknuo novinare Insidera da ispitaju podrijetlo ovog morbidnog artikla.

Torbica je unikatni komad, a cijena joj je 5000 dolara. Riječ je o torbi u obliku košare, s ručkom koja izgleda kao kralježnica. Stručnjaci su za Insider rekli da su uvjereni da je riječ o pravoj kralježnici.

Putra je poznat po ekstravagantnom načinu života, ispunjenom luksuznim egzotičnim putovanjima visokom modom. Prije tri godine ga je indonezijski Tatler nazvao jednim od "najvećih kolekcionara automobila u Indoneziji".

Na privatnom profilu na Instagramu objavljuje fotografije s poznatim osobama, a na drugom @byarnoldputra detaljno opisuje svoju modnu liniju. Među fotografijama na tom profilu je i fotografija torbe od kralježnice.

"Napravljena u potpunosti od dječje kralježnice s osteoporozom", stoji u opisu torbe.

Iako su mu novinari poslali više upita, Putra nije odgovorio je li kralježnica zaista pripadala djetetu. Dvoje dječjih osteopata složilo se da je kralježnica prava, ali nisu sigurni je li dječja. Putra je odbio pokazati dokumente koji otkrivaju gdje je nabavio kralježnicu.

Trgovina ljudskim kostima je legalna u nekoliko američkih država, navodi National Geographic, a legalna je i u Kanadi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.