Prijatelji životinja o snimci kuhara Božidara: Ovo je nezamislivo i uznemirujuće

NAKON što je snimka kuhara Božidara Miodragovića kako pere psa miniwashem na zimskim temperaturama šokirala mnoge, oglasili su se i Prijatelji životinja.

"Snimka kako dotični pere psa hladnom vodom na zimskim temperaturama, i to miniwashem, užasno je uznemirujuća. Po pokretima psa, položaju tijela i podvijenom repu vidi se da mu nije ni najmanje ugodno. Uzevši u obzir činjenicu da je temperatura zraka oko nule i da je u pitanju visokotlačni perač koji s razlogom služi za pranje auta, ovo je nedvojbeno dokumentiran slučaj zlostavljanja psa. Nezamislivo je da je bi to napravio itko tko ima i trunčicu empatije prema psu", poručili su iz udruge za Index.

 

"Osim što je okrutno i primitivno jer je jasno da je psu hladno i da je uplašen, predstavlja i kršenje Zakona o zaštiti životinja. Zakonom je zabranjeno izlagati životinje nepovoljnim temperaturama i vremenskim uvjetima, čime se kod životinja uzrokuje bol, patnja, ozljede, strah ili smrt. Stoga očekujemo da će veterinarska inspekcija kazniti počinitelja. Isto očekujemo i od policije zbog kršenja članka 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira koji navodi da tko na javnom mjestu zlostavlja životinje ili na drugi način loše s njima postupa, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom", naglašavaju Prijatelji životinja.

Za komentar ovog slučaja obratili smo se i veterinarskoj inspekciji, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Prao psa miniwashem u zimskim uvjetima

Podsjećamo, Božidar Miodragović, široj javnosti poznat po ispadima u emisijama Večera za 5 na selu i Tri, dva, jedan - kuhaj, snimljen je kako u jednoj samoposlužnoj autopraoni u Bjelovaru kupa svog psa miniwashem.

Na snimci se vidi i kako pas cijelo vrijeme pokazuje nelagodu i pokušava izbjeći snažan pritisak vode iz šmrka.

"Što vas briga što sam mu ja prao?! Pimpeka sam mu prao. Što ima veze što sam mu ja radio?" ljutito je reagirao kuhar na upit novinara o događaju.

Iz PU bjelovarsko-bilogorske poručuju da su upoznati sa slučajem i dodaju da u njemu nema elemenata kaznenog djela, ali da su podnijeli prijavu veterinarskoj inspekciji jer je to u njihovoj nadležnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.