Prijatelj o posljednjim Kićinim danima: Pričao je viceve, a onda kao da se predao

Screenshot: YouTube

GLAZBENIK Miran Glinac, bliski prijatelj i suradnik Kiće Slabinca, opisao je kako su izgledali posljednji Kićini dani.

"Jučer je samo gledao u plafon i ništa nije poručivao očima. Sin mu radi kao bolničar na Rebru i jedini je koji ga je mogao posjećivati. Kićo kao da se možda predao, prije toga znao bi mu trepnuti, klimnuti glavom", rekao je Glinac za Slobodnu Dalmaciju. Prije toga bio je omiljen među osobljem i pacijentima, a u svojoj je bolničkoj sobi zbijao šale i viceve, kaže.

"Nije lako ležati četiri mjeseca u jednom te istom položaju. Njega je dosta stajala pretilost jer mu zbog nakupljenih kilograma rana nije mogla dobro zarasti. Osim toga počeli su mu otkazivati i bubrezi, tlak nije bio dobar. Prošlog tjedna pojavila mu se i rana, no uspješno su je sanirali. Bio je borac do zadnjeg dana, svjestan situacije u kojoj se nalazi i da je sam kriv što mu oporavak zbog kilaže teže ide. Na moj je nagovor otišao u bolnicu i tada sam znao da nije dobro, da je jednom nogom na drugoj strani", priča.

Upravo je tad posljednji put i vidio Kiću. Pjevaču je, naime, nakon operacije bilo zabranjeno korištenje mobitela da ugrađenim premosnicama ne bi stvarao smetnje, kaže Glinac.

"Znate, on je obožavao letjeti avionom. Bila mu je velika želja da bude pilot, ali zbog jedne povrede oka nije mogao dobiti dozvolu. Htio je biti kremiran i da mu se urna stavi u grobnicu na osječkom groblju svete Ane gdje mu počivaju roditelji i brat. Također mi je često znao govoriti: 'Kad umrem, pospite mi pepeo iz aviona po mojoj rodnoj Slavoniji'", prisjetio se.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.