Preminuo legendarni britanski voditelj Michael Parkinson

Foto: Profimedia

Engleski televizijski voditelj, novinar i pisac Michael Parkinson preminuo je u srijedu u dobi od 88 godina, potvrdila je njegova obitelj. Njegova televizijska karijera protezala se kroz sedam desetljeća, a intervjuirao je najveće svjetske zvijezde.

"Nakon kratke bolesti, Michael Parkinson preminuo je mirno kod kuće prošle noći u krugu svoje obitelji. Obitelj moli da im se pruži privatnost i vrijeme za tugovanje", piše u izjavi, prenosi BBC. Mnogi prijatelji opraštaju se od legendarnog voditelja za kojeg imaju samo riječi hvale.

"Intervjuirao je najveće zvijezde 20. stoljeća i to je činio na način koji je očaravao javnost. Michael nije samo briljirao u postavljanju pitanja, već je bio i divan slušatelj", rekao je generalni direktor BBC-ja Tim Davie.

Intervjuirao je više od 2000 gostiju

Komičar i voditelj Stephen Fry opisao je intervju s Michaelom nevjerojatno uzbudljivim. "Genijalnost Parkyja bila je ta da je, za razliku od većine ljudi (i većine njegovih gostiju, uključujući i mene), uvijek bio 100% svoj. Na kameri i izvan nje. Autentičan bi bila prava riječ", rekao je.

Michael je prvu emisiju Parkinsona predstavio 1971. godine na BBC televiziji. Emisija je prvobitno trajala 11 godina i obuhvatila je stotine epizoda. Vratio se na BBC 1998. godine i snimio još jedan niz emisija. Parkinson je procijenio da je ukupno intervjuirao više od 2000 gostiju. Među poznatim zvijezdama bili su Billy Connolly, Muhammad Ali, Elton John, Madonna i Helen Mirren.

Parkinson je iza sebe ostavio suprugu Mary i troje djece Nicholasa, Michaela i Andrewa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.