Poznata spisateljica tvrdi kako su teroristi inspiraciju za napad na Blizance dobili iz Zvjezdanih ratova

Screenshot: Youtube

KANADSKA spisateljica Margaret Atwood izjavila je kako smatra da su teroristi, na neki način, inspiraciju za napade u SAD-u 11. rujna 2001. dobili iz Zvjezdanih ratova.

Margaret se u intervjuu za Variety prisjetila kazališne izvedbe Sluškinjine priče, čija je autorica, i lažnih snimki eksplozija koje su koristili, a u kojima su se među pogođenim građevinama našli i njujorški Blizanci. Sljedeće godine neboderi Svjetskog trgovačkog centra doista su napadnuti, nakon čega su maknuti iz predstave.

''Zar to nije jezivo?'' upitala je spisateljica dodajući kako nije predstava ta koja je inspirirala napad nego ga je potaknuo film Zvjezdani ratovi.

''Sjećate li se prvog filma? Gdje se dva muškarca zabijaju avionom u nešto i izazivaju eksploziju? Jedina razlika je što su se tipovi u filmu izvukli'', odgovorila je Atwood kad je upitana misli li da je nešto takvo zaista moguće.

Spisateljica kaže kako su pisci znanstvene fantastike poznati po predviđanju budućnosti i da je, iako se ne ostvari sve što napišu, zanimljivo zamišljati ''kad bi se dogodilo'' scenarije.

''Nakon napada 11. rujna američka je vlada odmah unajmila hrpu holivudskih scenarista ne bi li doznali kako bi se priča mogla dalje razvijati'', kaže samouvjerena Margaret.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.