Policija o tvrdnji da su Harry i Meghan umalo stradali: Nije bilo prijavljenih sudara

Foto: Profimedia

NAKON što je glasnogovornik Meghan Markle i Harryja potvrdio da je par umalo stradao bježeći od paparazza, o cijelom se događaju oglasila njujorška policija.

Izvori iz policije rekli su da je policijska pratnja poznatog para bila prisiljena "voziti uokolo" i "skriti se na prilazu" kako bi izbjegla uporne fotografije dok je pratila Harryja (38) i Meghan (41) kući iz dvorane Ziegfeld Ballroom u Midtownu u utorak navečer.

"U utorak navečer, 16. svibnja, NYPD je pomogao privatnom zaštitarskom timu koji je štitio vojvodu i vojvotkinju od Sussexa", rekao je glasnogovornik NYPD-ja The Postu u izjavi objavljenoj u srijedu.

"Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa stigli su na svoje odredište i nije bilo prijavljenih sudara, poziva, ozljeda ili uhićenja", dodali su.

"Paparazzi su također više puta ignorirali upozorenja uniformirane policije", doznaje Page Six. "Svi su još uvijek uznemireni, u najmanju ruku. Bilo je užasno", rekao je izvor ističući da je Meghanina majka Doria (66) bila posebno potresena.

Prvo pojavljivanje para nakon krunidbe

Podsjetimo, Meghan i Harry prvi su se put pojavili u javnosti nakon krunidbe kralja Charlesa na dodjeli nagrada Women of Vision. U svom govoru, nakon što je primila jednu od nagrada, Meghan je potaknula žene da se bore za jednakost, a poslije ceremonije je sa suprugom i majkom Dorijom Ragland ušla u automobil te su ih počeli proganjati paparazzi.

U izjavi za CNN glasnogovornik para rekao je: "Sinoć su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa i gospođa Ragland bili uključeni u gotovo katastrofalnu potjeru automobilom vrlo agresivnih paparazza. Ova potjera, koja je trajala više od dva sata, rezultirala je zamalo višestrukim sudarima u kojima su sudjelovali drugi vozači na cesti, pješaci i dva policajca."

U priopćenju se kaže da par razumije da "biti javna osoba dolazi s određenom razinom interesa javnosti, no da to nikada ne bi trebalo biti po cijenu nečije sigurnosti."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.