Policija lovila "veliku divlju mačku na slobodi", iznenadili se onime što su pronašli

Foto: Twitter

POLICAJCI s helikopterom pretraživali su područje u britanskom Kentu zbog dojave o velikoj mački na slobodi, samo da bi pronašli tigra od pileće žice i smole 85-godišnje kiparice, piše The Guardian.

Juliet Simpson, koja je skulpturu napravila prije 20 godina, prva je upozorena na situaciju kada ju je jedan susjed nazvao rekavši joj da policija prati izvješća o divljoj mački u blizini njezine kuće u selu Underriver.

"Moj sin Duncan nazvao me i rekao mi da se naoružana policija nalazi na brdu koje vodi prema mojoj kući", rekla je Juliet. "Desetorica njih! Tad sam već vidjela helikopter", dodala je baka rekavši kako je tad izašla na cestu i pitala policiju žele li da ih upozna s tigrom.

Juliet kaže kako je policija ondje bila 10 do 20 minuta. "Svidio im se model i rekli su da izgleda vrlo stvarno. Kažu kako su morali intervenirati jer su ljudi bili zabrinuti."

Simpson kaže kako je prvo planirala prodati tigra, no predomislila se. Stavila ga je u šumu i postao je svojevrsni spomenik.

Phil Broad, koji upravlja zemljištem nedaleko od kuće umjetnice, rekao je kako je odmah poručio policiji da je vjerojatno riječ o modelu. "Ozbiljno su ga tražili - jako bizarno."

Policija je potvrdila da je bila pozvana u subotu ujutro nakon dojave građana o "velikoj divljoj mački".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.