Pokušao je ubiti jedan od najgorih serijskih ubojica ikad: "Sjećam se palice..."

Screenshot: YouTube/Twitter

NOVI Netflixov true crime dokumentarac "Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes" i film "Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile" sa Zacom Efronom u glavnoj ulozi podsjetili su svijet na jezive zločine Teda Bundyja, najozloglašenijeg američkog serijskog ubojice.

Bundy je prije izvršenja smrtne kazne na koju je bio osuđen priznao ubojstva više od 30 žena, a mnogi i danas smatraju da je njegovih žrtava bilo i više. Bundy je u četiri godine, od 1974. do 1978., počinio strašna ubojstva u čak sedam američkih saveznih država.

Bundy je sedamdesetih sijao strah i trepet SAD-om, bježao je iz zatvora dva puta, a samo se nekolicina žena uspjela izvući živa nakon susreta s bolesnim ubojicom. Među njima je i Kathy Kleiner Rubin, koja je za The Rolling Stone ispričala svoju jezivu priču.

Kathy je imala 20 godina i bila je studentica Florida State Universityja u Tallahasseeju. Živjela je u domu sestrinstva Chi Omega. Jedne noći Ted Bundy se ušuljao u dom, ubio dvije djevojke u sobi kraj Kathyne i krenuo u njezinu s istom namjerom.

Ted je ušao u njezinu sobu koju je dijelila s cimericom te ju je pokušao napasti palicom, međutim između njihovih kreveta nalazio se sanduk preko kojeg je ubojica pao i to ga je omelo.

"Sjećam se zvuka padanja preko sanduka i to me probudilo. Soba je bila mračna, a ja nisam imala naočale, no sjećam se crnog oblika. Nisam mogla ni vidjeti je li to osoba. Vidjela sam kako podiže palicu iznad glave i udara me njome. Prvi put me nije zaboljelo, bilo je više poput pritiska, kao kad ti netko stisne ruku. Onda me udario opet. Mislim da me tada udario u lice, slomio mi vilicu na tri mjesta i tada sam se onesvijestila. Ali to je ono čega se najviše sjećam, kako on podiže palicu i spušta je na mene", ispričala je Kathy.

Bundy se zatim okrenuo i pokušao na Kathy baciti i cjepanicu. Međutim, tada su sobu osvijetlila svjetla automobila koji se parkirao ispred nje. Žena koja je izašla iz automobila, Nita Neary, vidjela je Bundyja kako bježi i bila je jedini očevidac na suđenju.

Bundy je na električnoj stolici završio 24. siječnja 1989. godine, deset godina nakon što je osuđen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.