Pogledajte kako izgleda prvi kamp s 5 zvjezdica u kontinentalnoj Hrvatskoj

Foto: Luka Šangulin/Index

KAMP Vita, prvi s pet zvjezdica u kontinentalnoj Hrvatskoj, otvoren je u petak u Termama Tuhelj.

Na više od 20 tisuća četvornih metara prostiru se dvije zone s ukupno 56 kamp parcela i dodatne dvije noćne za kratak boravak, a 20 parcela otvoreno je za posjetitelje tijekom cijele godine. Tu su i restoran i bar,  kamp servis, prostor za kupanje kućnih ljubimaca, sanitarne prostorije prilagođene osobama s invaliditetom, obiteljske kupaonice, svlačionice, igralište za djecu, tereni za mini golf i tenis.

Direktor Termi Tuhelj Vasja Čretnik izjavio je da su boravak u prirodi, svjež zrak, bazeni i odlična gastroponuda glavni aduti termi, a time i kampa Vita.

"Radovi su trajali osam mjeseci, a sljedeće godine planiramo krenuti s drugom fazom investicija, odnosno gradnjom 30 luksuznih kućica i dodatnih wellness i spa sadržaja", rekao je.

Naglašeno je da će ukupna vrijednost investicije iznositi između 2,5 i tri milijuna eura.

Dodao je da postoji puno prostora za razvijanje usluga, a s višom kvalitetom dolazi i viša cijena.

"U prvih šest mjeseci ove godine ostvaren je prihod  od 33 milijuna kuna, što je 20 posto više od onoga u prvih šest mjeseci prošle godine. Povećanje broja noćenja iznosilo je tri posto, ostalo je rezultat dizanja cijena", naglasio je te dodao da turisti dolaze u Terme tijekom cijele godine pa nema oscilacije u njihovom broju.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar dodao je da ta županija ima rast u dolascima i noćenjima od 12 posto, a očekuju da će te brojke samo rasti jer imaju strategiju razvoja turizma do 2025. godine.

"Znamo kamo idemo", poručio je.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.