Po mnogima najljepša zagrebačka adventska lokacija pretvara se u božićnu bajku

Foto: Press

STROSSMAYEROVO šetalište na Gornjem Gradu, tamo gdje "sjedi" lik hrvatskog književnika Antuna Gustava Matoša, pretvara se u jedinstvenu božićnu priču i ove godine. Božićna bajka na lokaciji s najljepšim pogledom na Zagreb počinje za nešto manje od tri tjedna, točnije 26. studenoga.

Ovogodišnje izdanje Adventa kod Matoša nastavlja tradiciju, ali donosi i brojne novitete. Na šetnici će posjetitelje dočekati devet crvenih adventskih kućica sa street food ponudom koju čine tradicionalna hrvatska zimska jela, vege ponuda i brojni specijaliteti koje će biti moguće kušati samo na ovoj manifestaciji, javljaju organizatori.

Dimljeni marinirani sporo pečeni buncek s pjenicom od francuske salate, konfitirana patka umotana u mlince, štrudla od krvavica i kiselog kupusa s preljevom od kiselog vrhnja i vlasca, štrudla od jabuke, cimeta i meda s umakom od vanilije, fritule s jabukama, čokoladom, cimetom ili punjene i s posipima, germknedle punjene šljivom i čokoladom s umacima i posipima i pet vrsta cannola samo su dio koji ističu iz ponude.

Foto-punktovi, glazbeni program...

Foto-punktovi Adventa kod Matoša, kao što su prozor koji gleda na Zagreb, gomila lampica i sitni rekviziti u krošnjama, sjajna pozornica u cabaret stilu, okviri u obliku velikog adventskog vijenca kroz koji se vidi Katedrala, već su uvršteni u najfotografiranije lokacije u Gradu. Ove godine pripremaju se i neki novi zanimljivi kutci, najavljuju organizatori.

Bit će tu i glazbenog programa, ali i programa za djecu, naglašavaju.

Inače, zahvaljujući posebnoj scenografiji u retro stilu, Advent kod Matoša – Caffe de Matoš već se neko vrijeme ponosi titulom najljepše uređene adventske lokacije u Zagrebu, koju je osvojio već za svoje prvo izdanje 2017. godine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.