Pijan skočio s Hooverove brane i preživio zahvaljujući nevjerojatnoj okolnosti

Foto: Facebook/Instagram

DA SU Britanci narod koji se voli otkačiti i pomaknuti granice zabave do stvarno bizarnih krajnosti imali smo se priliku osvjedočiti mnogo puta, ali ovaj je mladić je otišao korak dalje, pri tome ozbiljno ugrozivši svoj život.

Dvadesetosmogodišnji Aaron Hughes skočio je u vodu sa strukture visoke 221 metar i preplivao rijeku Colorado kod Hooverove brane koja razgraničava savezne države Arizonu i Nevadu.

Aaron, koji je uspio preživjeti sam skok i mogućnost da ga brana usisa zahvaljujući činjenici da je devet od ukupno deset turbina bilo isključeno, je odmah nakon toga uhićen i naplaćena mu je kazna od 2050 kuna.

Neoprezni Britanac je za Daily Post objasnio da se na ovaj pothvat odlučio nakon pijančevanja s prijateljima u Las Vegasu.

"U Vegas dođeš da bi se zabavio, zar ne? Stajali smo tamo i pomislio sam: 'Jebiga, idem se okupati'. Samo sam se okrenuo i rekao dečkima da ću skočiti i oni su počeli navijati.
Bilo je nevjerojatno vidjeti branu odozdola", kaže on.

Za preplivati tu udaljenost trebalo mu je pola sata i time je postao prvi čovjek kojem je to uspjelo. U posljednjih 10 godina na Hooverovoj brani poginulo je čak 275 ljudi, a ni samom Aaronu to ne bi uspjelo da se nije dogodilo da je većina turbina bila izvan funkcije.

"Približio sam se brani i osjetio kako me vuče pa sam pomislio da se moram maknuti odatle čim prije, ali znao sam da ću uspjeti. Nisam znao da je to zabranjeno dok me policajci nisu dočekali na drugoj obali. Sad svi prijatelji misle da sam legenda. Moja mama doduše misli da sam idiot, ali počela se smirivati. Tata mi je čestitao", zaključio je Aaron koji smatra da je sve u svemu dobro prošao time što se izvukao samo s kaznom.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.