Peristil je sinoć zasjao u ružičastoj boji kao podrška oboljelima od raka dojke

Foto: Nemi Bulat/Dalmatinski portal

PERISTIL i zvonik sv. Duje u subotu navečer zasjali su u ružičastoj boji kao podrška onima koji su oboljeli od raka dojke i onima koji slave život, ali i kao upozorenje na prevenciju i rano otkrivanje karcinoma. 

Split se ovim potezom pridružio brojnim europskim gradovima koji na simboličan način pokušavaju skrenuti pažnju na važnost ranog otkrivanja ove bolesti.

Ružičasta boja znači podršku, ali i upozorenje da svaka osma žena oboli od karcinoma dojke. On je izlječiv ako se otkrije na vrijeme. 

Split je domaćin akcije Race for the Cure, a sve s ciljem apeliranja na građane, educiranja, otvorenoga govorenja o bolesti koja se može, ako se hoće, na vrijeme otkriti. Okupili su se brojni timovi iz Zagreba, Kaštela, Pule, Sukošana, Hvara, Dugog Rata, Solina, ali i iz Njemačke.

Iako je smrtnost od raka dojke i dalje vrlo visoka, zahvaljujući napretku u medicinskim istraživanjima i ranoj prevenciji, više ljudi nego ikad prije uspije dobiti ovu borbu. Ovdje možete provjeriti koji su simptomi raka dojke. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.