Par u Tri, dva, jedan - kuhaj razbjesnio Pažanina: "Ne možete ovo staviti na tanjur"

Foto: RTL

U SINOĆNJOJ epizodi kulinarske emisije Tri, dva, jedan - kuhaj natjecatelji su imali zadatak koji je žiri nazvao "pećnice iznenađenja". 

''Sve namirnice se nalaze u pećnici, a morate napraviti meni od tri slijeda, hladno i toplo predjelo te glavno jelo, za 75 minuta. Pećnice birate sami, i to redoslijedom kako stojite na tablici'', objasnila je Marijana.

Po završetku jela došao je red na kušanje. Bračni par Tončić iznenadio je žiri nakon što su im pokazali ono što su napravili. Odmah prije kušanja bračni par je rekao da osjeća sram, a brzo se ispostavilo i zašto. Kruška na maslacu i smeđem šećeru te sir, kuhano jaje i pokraj toga kriška kruha bilo je hladno predjelo koje je šokiralo i užasnulo žiri.

''Ne možete staviti ovo na tanjur, ovo je strašno'', odmah je rekao Pažanin. Toplo predjelo bio je kuskus s tikvicom i trljom, a glavno jelo svinjski kare s kosti i dinstano zelje s bučom. Žiri je ostao razočaran i bez teksta za svako jelo.

Špiček im je dao tri, Željka također tri, a Pažanin dva boda. Ukupno su dobili samo osam bodova.

Natjecateljice Kristina i Klara žiriju su servirale kanapee s gorgonzolom, pancetom, kruškom i jajetom, za toplo predjelo wok s kineskim rezancima, povrćem i kozicama, a za glavno jelo prsa od patke. Ukupno su dobile 17 bodova.

Natjecatelji Marija i Ante u natjecanju su zaradili 19 bodova, a tata i kći Horvat 20. Par s vrha tablice, Ivana i Juan, dobili su 26 bodova. Žiri su oduševili predjelom koje se sastojalo od salate od heljde s celerom i kruškom te kozica na pariški u tempuri, a za glavno jelo servirali su carsko meso marinirano u pivu i kečapu.

Mirjana i Nevena stigle su pomalo ustrašene pred žiri, serviravši goveđi jezik s mladim sirom u salamuri, žablje krake pohane s jajetom i prezlama te rižom s malo šafrana, a za glavno jelo tingul s mlincima. Na kraju su dobile 21 bod.

Ana i Sandra su servirale losos punjen jabukom i dinjom, toplo predjelo je bila jasmin riža na povrću i školjke te glavno jelo kuskus s puretinom napravljenom kao paprikaš. Dobile su ukupno 17 bodova. 

Prijatelji Danilo i Ante su pak za hladno predjelo napravili salatu od rotkvice daikon s jabukama, krastavcima, mentom, koprom, maslinovim uljem i pršutom. Toplo predjelo bile su dagnje na buzaru s crnom rižom i temeljac od kokota s korjenastim povrćem. Glavno jelo bio je filetirani kokot s kremom od bundeve, brokule i slanutka. Dobili su 23 boda.

Zbog ukusnog menija dečki su ostali u showu i popeli se na visoko četvrto mjesto, a Klara i Kristina pale su na posljednje sa 71 bodom i tako napustile show. Na prvom mjestu stabilno stoje Ivana i Juan sa 105 bodova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.