Ovu domaću ljetnu destinaciju morate posjetiti ovog ljeta, evo i zašto

Foto: Bol.hr/Wikipedia/Instagram/Press

IAKO je ukupno gledajući broj turista na našoj obali manji zbog situacije s pandemijom, Bol na Braču bilježi zadovoljavajuće brojke, a očekuje se još i više turista.

Bol je već ostvario 50% prošlogodišnjeg turističkog prometa. Najviše posjetitelja dolazi iz Njemačke, zatim slijede Slovenci, Česi, Hrvati i Austrijanci, a odmaraju se na 58.950 m² šljunčanih plaža ove općine. Osim prirodnih ljepota Bola, za uspjeh su zaslužni i sloga i trud Boljana koje su svoj kutak Brača učinili jednom od najatraktivnijih turističkih destinacija u ovom dijelu Europe.

Koronavirus ove je godine mnogima pokvario ljetovanje, ali Boljani se ne daju. Poznati po zajedništvu i pozitivnom razmišljanju, svim silama se trude da Bol i ove godine izvuče samo najbolje i da ono najbolje ponudi svima koji dođu u njihovo mjesto. 

Lokalni stanovnici definitivno su jedan od razloga zašto se gosti u Bol vraćaju ponovno jer je njihova energija i gostoljubivost doista rijetka.

Boljani i Bolke svojim gostima nude raznolike sadržaje, a njihovo je mjesto kod nas, no i u svijetu, prepoznatljivo po jedinstvenom Zlatnom ratu. Ova je plaža, duljine oko 500 metara, jedna od rijetkih na koju se, uz puno poštivanje epidemioloških mjera, može smjestiti oko 2500 kupača.

Njezin puni kapacitet je oko 4000 ljudi, a među prvim je plažama u Europi koja je upravo dobila vlastitu, dvojezičnu web stranicu, http://zlatniratbol.com/, kako bi se gosti što lakše snalazili u ovoj zeleno šljunčanoj oazi.

Stranica omogućuje domaćim i stranim turistima jednostavnu pretragu i ugodan pregled svih servisnih informacija i ponuda plaže, ali i ponudu same destinacije Bol na svojim mobitelima, tabletima ili računalima.

Za izradu stranice zaslužna je osječka digitalna agencija Simplico specijalizirana za brendiranje, web razvoj i digitalne strategije. Stranica je izrađena prema zadnjim tehnološkim i dizajnerskim trendovima, a poseban je naglasak stavljen na korisničko iskustvo, pogotovo za mobilne korisnike.

Posljednjih godina Bol na Braču posjetili su turisti iz svih dijelova svijeta i zbog ljepota ovog kutka Brača preletjeli tisuće kilometara, a od vas je udaljena najviše nekoliko sati vožnje.

Iako je u Bolu na Braču bezbroj ljepota, izdvojili smo šest najvećih razloga zašto ljeto trebate provesti baš tamo. 

Zlatni rat

Po mnogima, ovo je jedna od najljepših plaža na svijetu i jedan od simbola Hrvatske i hrvatske obale. Zlatni rat definitivno je najpoznatija plaža na našoj obali, a svojom ljepotom osvaja svakoga tko na nju jednom kroči. Savršeno plavo i prozirno more, mirisi i bijeli šljunak svojom ljepotom opčinjavaju tisuće gostiju iz cijelog svijeta svake godine. 

Zmajeva špilja

Na svom Instagramu definitivno treba imati i fotografije Zmajeve špilje jer izgleda kao scenografija iz filmova. Zmajeva ili Dragonjina špilja u 16. je stoljeću služila kao utočište glagoljaškim redovnicima, a 500 godina kasnije njezina je unutrašnjost fascinantna. Špilja je podijeljena u četiri dijela, a u prvom je kapelica posvećena Blaženoj Djevici Mariji. Unutra ćete vidjeti prikaze zmajeva, mjeseca i Gospe.

Vidova gora

S Vidove gore puca definitivno najbolji pogled na Jadransko more. Najviši je to planinski vrh Jadrana, a oni koji su se uspeli do kraja kažu da je vrijedilo svakog koraka. Naime, s vrha puca pogled na svjetski glasovitu plažu Zlatni rat.

Biciklističke staze

Broj osoba koje obožavaju vožnju biciklom ove godine je znatno povećan, a Bol ima neke od najljepših staza za bicikliste koje ste ikad vidjeli. Jedna od njih je Kadulja duga 55 kilometara koja vas cestom vodi kroz najljepše dijelove Bola uz karakterističan miris kadulje. Za one malo romantičnije tu je i staza Ružmarin, duga 20 kilometara koja vas vodi makadamom kroz maslinike i vinograde.

Adrenalinski sportovi

Bol je raj za ljubitelje adrenalina. Tamo možete probati sve - wakeboarding, flyboarding, parasailing, vuču padobranom, tube, crazy shark, flying bananu i mantu te naravno najbolji windsurfing u Hrvatskoj koji omogućuju vjetrovi i morske struje na Zlatnom ratu

Kulturne i povijesne znamenitosti

Bol obiluje kulturnim i povijesnim znamenitostima, a jedna od njih je i Dominikanski samostan osnovan 1475. godine. Samostan se održao do danas, na istom mjestu gdje je prije pola milenija podignut. Sačuvana je i izvorna darovnica bračkog kneza (1475.) kojom se redovnicima poklanja zemljište za gradnju samostana, istočno od naselja.

Danas su knjige, umjetnine i ostali vrijedni predmeti smješteni u muzej koji je zasebna ustanova u sklopu samostana. U samostanu se nalazi i biblioteka s rijetkim primjercima starijih izdanja knjiga, a ima i rukopisa.

Sadržaj donosi Index u suradnji s TZ Bol te u skladu s najvišim profesionalnim standardima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.