Ovo su najbolja turistička sela na svijetu, na popisu i jedno iz Slovenije

Foto: Shutterstock

SVJETSKA turistička organizacija Ujedinjenih naroda (UNWTO) objavila je nedavno popis najboljih turističkih sela 2022. godine.

Popis je rangiran na temelju nekoliko kriterija - od infrastrukture i razvoja kao turističke destinacije pa sve do vrednovanja kulturnih običaja i prirodnih ljepota. Na listi koja ujedno služi kao inspiracija za ovogodišnja putovanja našla su se 32 sela iz 18 različitih zemalja.

Najljepšim turističkim selima u prošloj godini proglašeni su, između ostaloga, Zell am See i Wagrain u Austriji, Umm Qais u Jordanu, tri sela u Španjolskoj - Rupit, Alquézar i Guadalupe, ali i Bohinj u susjednoj Sloveniji.

Na popisu su i: Puqueldón (Čile), Dazhai (Kina), Jingzhu (Kina), Choachí (Kolumbija), Aguarico (Ekvador), Angochagua (Ekvador), Choke Mountains Ecovillage (Etiopija), Mestia (Gruzija), Kfar Kama (Izrael), Sauris-Zahre (Italija), Isola del Giglio (Italija), Creel (Meksiko), El Fuerte (Meksiko), Ksar Elkhorbat (Maroko), Moulay Bouzerktoune (Maroko), Lamas (Peru), Raqchi (Peru), Castelo Novo (Portugal), Pyeongsa-ri (Koreja), Rasinari (Rumunjska), AlUla Old Town (Saudijska Arabija), Murten (Švicarska), Andermatt (Švicarska), Birgi (Turska), Thái Hải (Vijetnam).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.