Ovo su bili najbolji sladoledi našeg djetinjstva

Foto: Press/Instagram

SJEĆANJE na ljeta u djetinjstvu obično budi slike crveno-plavih luftića, turista iz Njemačke na moru, plastičnih sandala za plažu i sladoleda koji su se rastapali na štapiću ili u kornetu i kapali po prstima.

Iako je 'must have' svakog ljetnog dana na moru bio sladoled iz aparata, sladoledi iz škrinje se ne zaboravljaju.

Uhvatila nas je sladoled-nostalgija i sjećanja na ljeta bez pametnih telefona i Instagrama, pa se za početak moramo zapitati...

Zašto je nestala Ledo Borovnica?

Klinci su do kraja devedesetih za dvije ili tri kune uživali u Ledo Borovnici. Šareno pakiranje s borovnicama koje je mnoge podsjećalo na Štrumpfove mnogi pamte i danas, iako je prošlo mnogo godina otkako tog sladoleda nema u Ledovim škrinjama. Iako je prije nekoliko godina Ledo uvrstio Borovnicu u moguće kandidate za povratak na tržište, ekipa na internetu je izabrala drugi sladoled. 

Euro Gool

Bilo je to vrijeme nogometnih ikona, postera i sličica. Euro Gool sladoled bio je najslađi u ljeto parne godine kada su se igrala svjetska i europska prvenstva. Ruku na srce, dječaci i dečki ga nisu kupovali prvenstveno zbog okusa, nego zbog nezaboravnog pakiranja u obliku nogometne lopte. 

 

Pekabela sladoledi

Pekabelina škrinja donijela je sladolede u mnogo okusa kao Leni, Rumenko, Čoko Moko, Bolero i Kapri. Iako je svaki bio poseban na svoj način, najzanimljiviji je bio Rumenko zbog svoje boje koja bi usne obojila u crveno.

 

Zlatorog sladoled iz Slovenije bio je jedan od najpopularnijih u bivšoj Jugi. Proizvodila ga je Ljubljanska mljekara, a okus lješnjaka iz Zlatoroga se ne zaboravlja. Osim Zlatoroga, rado su se kupovali Ježek i Lučka, također proizvedeni u Ljubljani.

Bubi i Njofra

Bubi i Njofra su se vratili u Ledovu ponudu proteklih par godina. Sada imaju malo drugačiji dizajn pakiranja, a mnogi tvrde da su i okusi pomalo drugačiji nego prije. Bubi je u svoje najslavnije doba imao okus žvakaće gume i mnogi ga se nisu mogli zasititi.  

Njofra, kultni sladoled od vanilije s preljevom od čokolade s corn flakesom, bio je popularniji u starom izdanju nego danas. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.