"Ovo je zvuk koji ne želite čuti": Stjuard otkrio detalj koji većina putnika ne zna

Screenshot: TikTok

JEDAN je stjuard na TikToku objavio video u kojem objašnjava značenja zvona tijekom leta u avionu, uključujući i jedan zvuk koji, kako kaže, nikada ne želite čuti. U viralnom isječku koji se širi TikTokom, stjuard @tommycimatoje je rekao: "Jeste li ikada prije čuli ove zvukove u avionu? Jeste li se ikada zapitali što to znači?"

Značenje zvona na letu

Zatim je pustio jedno zvono, koje se često čuje na letovima, objašnjavajući kako to znači da je putniku potrebna pomoć osoblja ili da ih putnik poziva iz WC-a.

@tommycimato #fyp #flightattendant #airline #aviation #travel #explore ♬ Vacation - Dirty Heads

Zvuk dva zvona, visokog i niskog tona, znači da član posade pokušava doći do kolege zaposlenika. "Visoko-nisko zvono znači da jedna stjuardesa pokušava nazvati drugu stjuardesu ili da pilotska paluba pokušava nazvati nas", nastavio je Tommy.

Zvono koje ne želite čuti

Međutim, tri zvona mogu biti razlog za zabrinutost. "Ako čujete tri od tih visoko-niskih tonova, to znači da je riječ o hitnom slučaju", objasnio je stjuard, no odmah umirio gledatelje dodajući da "to nikada ne moraju čuti".

Viralni hit

Video je prikupio gotovo milijun lajkova i tisuće komentara zaprepaštenih tiktokera.

"Gotovo pet godina uzastopnog letenja, a nikad nisam ovo znao", napisao je jedan, dok je drugi dodao: "Zabavna činjenica... Uvijek sam mislio da je to zvuk da trebaš vezati pojas ili tako nešto."

Samo bez panike

"Ovdje stjuardesa", napisala je jedna tiktokerica, dodajući važan savjet: "Iako ovo može vrijediti za neke zračne prijevoznike, za druge ne vrijedi, tako da ako čujete tri zvona, nemojte još paničariti."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.