Ovo je video lijepe buduće predsjednice SAD-a zbog kojeg su je trumpovci napali

Screenshot: YouTube

DOBRO, ne znamo pouzdano hoće li biti buduća predsjednica, ali lako bi mogla. U svakom slučaju, konzervativci su izvukli snimku plesa najmlađe američke kongresnice u povijesti Alexandrije Ocasio-Cortez, misleći da će joj tako nanijeti političku štetu.

Snimka je nastala 2010. godine, a producirali su je studenti Sveučilišta u Bostonu koje je pohađala i Alexandria. Na njoj mlada političarka pleše na pjesmu "Lisztomania", u stilu scene iz kultnog filma "The Breakfast Club".

Čitava je snimka objavljena na YouTubeu, a zatim su izrezane scene s Ocasio-Cortez počele kružiti među Trumpovim pristašama na Twitteru.

Trumpovci su je počeli dijeliti uz uvredljive komentare misleći da će snimkom prikazati 29-godišnju bivšu konobaricu u negativnom svjetlu. Pogađate, zeznuli su se.

Ekipa na društvenim mrežama stala je u obranu mlade političarke, a pozitivni komentari preplavili su Twitter. "Tko je toliko glup da misli da bi joj ovo moglo naštetiti?", "Zamislite da toliko nemate pojma kakvi su Amerikanci da mislite da će video nekoga kako se zabavlja kao tinejdžer potaknuti Ameriku da ga voli manje", "Ali pomisliti da je ova snimka loša...", "Pa bila je na faksu. Plus, ovaj video je zakon", "Sretna tinejdžerica kako se glupira... Kako je to loše?", "Zbog ovog je volim još više", bili su samo neki od komentara.

Video je postao toliko popularan da se pretvorio u viralni hit, a ljudi masovno u njega ubacuju i neke druge pjesme te ga tako "remiksanog" dijele po Twitteru.

Nakon svega javila se i Ocasio-Cortez te objavila novi video u kojemu pleše ispred svog ureda na pjesmu "War" Edwina Starra. "Čujem da republikanci misle da je skandalozno kad žene plešu. Čekajte tek kad saznaju da plešu i kongresnice", napisala je.

Ocasio-Cortez svoju pobjedu je izborila u 14. okrugu New Yorka, nakon što je u kampanji obećala fokusirati se na probleme poput siromaštva, imigracije i jaza između bogatih i siromašnih. Također, najavila je da će svoj mandat posvetiti klimatskim promjenama.

Rođena je u Bronxu, a roditelji su joj podrijetlom iz Portorika. Za sebe kaže da pripada radničkoj klasi i da je radila u restoranima do rane 2018. da bi se mogla financirati, a uz to se u svojoj zajednici bavila aktivizmom. Spremno je pokazala da je prošle godine zaradila 26.500 dolara, a simpatije javnosti prikupila je i kada je nakon što je izabrana u Kongres, otkrila da si ne može priuštiti stan. 

New York Timesu je tada rekla kako čeka da joj sjedne prva plaća te da će tek nakon toga unajmiti stan u Washingtonu. Zbog toga su je prozvali ''milenijalskom kongresnicom''. Tijekom kampanje vrlo je uspješno koristila ponajviše društvene mreže, a njezina popularnost danas, pogotovo među mladima, sve više raste.

"Mi imamo ljude, oni imaju novac", govorila je Alexandria u svom predizbornom spotu te tako dala naslutiti da je glas nove generacije usput izrazivši prkos prema političarima u Washingtonu. Priznala je da na početku ni sama nije vjerovala da će izboriti mandat, no uspjela je i postala prava politička senzacija. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.